Citroën: Picasso, τέλος! Καλωσόρισες C4 SpaceTourer

Citroën: Picasso, τέλος! Καλωσόρισες C4 SpaceTourer

Έκπληξη: Τα κόμπακτ MPV της Citroën αλλάζουν το όνομά τους, μεσούσης της καριέρας τους και χωρίς να περιμένουν την άφιξη μιας νέας γενιάς.

Κάνε τόπο Picasso! Έρχονται τα C4 SpaceTourer και Grand C4 SpaceTourer.

Ένα αυτοκίνητο που αλλάζει το όνομά του κατά τη διάρκεια της καριέρας του, δεν είναι κάτι νέο. Αλλά συνήθως συμπίπτει με το βαθύ φρεσκάρισμα στο μέσον της ζωής του. Πάρτε για παράδειγμα τη Mercedes-Benz: Η M-Class εμφανίστηκε το 2011 και έγινε GLE το 2015.

Στην περίπτωση της Citroën, η μέθοδος είναι πιο αιφνιδιαστική. Τα κόμπακτ MPV της γαλλικής εταιρείας αλλάζουν ονόματα χωρίς καν να αναφέρουν μια νέα γενιά ή μια ανανέωση. Ακόμη πιο περίεργο είναι δε το γεγονός ότι τα μοντέλα είναι σχεδόν έξι ετών και στο τέλος της ζωής τους!

Η γαλλική φίρμα εξηγεί ότι θέλει «μια μοναδική υπογραφή για μια πλήρη γκάμα MPV». Το όνομα Picasso εγκαταλείφθηκε και αντικαταστάθηκε από το SpaceTourer, το όνομα του μικρού λεωφορείου που λανσαρίστηκε το 2016. Πρόκειται για μια εναρμόνιση των επωνυμιών προκειμένου να δημιουργηθεί μια οικογένεια προϊόντων, όπως με τη μανιέρα της επωνυμίας «Aircross» για SUV -στο C3 Aircross σύντομα θα κάνει παρέα το C5 Aircross.

Αυτό που δεν λέει όμως η Citroën, είναι ότι η εγκατάλειψη του ονόματος Picasso θα της επιτρέψει να εξοικονομήσει χρήματα. Ο Γάλλος κατασκευαστής οφείλει να καταβάλλει δικαιώματα στην οικογένεια του ζωγράφου για τη χρήση του ονόματός του. Το γεγονός ότι η εγκατάλειψη γίνεται το 2018, είκοσι χρόνια ύστερα από την παρουσίαση του Xsara Picasso, υποδηλώνει το τέλος μιας σύμβασης!

Για τη Citroën μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο εγχείρημα μάρκετινγκ, καθώς η «ετικέτα» Picasso έχει αποκτήσει καλή φήμη στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ήταν σχεδόν μια φίρμα από μόνο του. Η φράση «αγόρασα ένα Picasso» έφτανε για να καταλάβει κάποιος για ποιο μοντέλο πρόκειται, ακόμα και αν δεν ήταν γνώστης, ακόμα κι αν δεν ήταν Γάλλος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube