Toyota: Τέλος το Avensis στην Ευρώπη λόγω χαμηλής ζήτησης

Toyota: Τέλος το Avensis στην Ευρώπη λόγω χαμηλής ζήτησης

Η παραγωγή του μεσαίου σεντάν της Toyota στην Αγγλία θα σταματήσει, ενώ ακόμα είναι αμφίβολο εάν θα υπάρξει αντικαταστάτης.

Η Toyota αποφάσισε να τερματίσει την παραγωγή του Avensis επί Ευρωπαϊκού εδάφους, λόγω των πολύ χαμηλών πωλήσεων που σημειώνει.

Ως μέλος μιας κατηγορίας της οποίας το μερίδιο πέφτει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, το ιαπωνικό μεσαίο σεντάν είδε τη ζήτηση να κατρακυλά: Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι στην Αγγλία πούλησε μόλις 3.473 αυτοκίνητα το 2017, δηλαδή 1.660 λιγότερα από ότι το 2016. Με τη σκληρή γλώσσα των αριθμών αυτό σημαίνει πτώση 32%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το πρώτο video του νέου Toyota Auris

Μάλιστα αυτή η εξέλιξη δεν έχει να κάνει μόνο με τη σεντάν έκδοση του μοντέλου αλλά και με την στέισον, Touring Sports, η οποία επίσης σταμάτησε να παράγεται.

Πηγές μέσα από την Toyota αναφέρουν ότι η εταιρεία ακόμα μελετά την εμπορική πορεία της κατηγορίας, προκειμένου να αποφασίσει εάν έχει νόημα η αντικατάσταση του μοντέλου ή όχι. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό σημαίνει ότι η νέα γενιά Avensis απέχει ακόμα αρκετά από την παραγωγή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το νέο Toyota RAV4

Και σίγουρα σημαίνει επίσης ότι ο χάρτης της αυτοκίνησης έχει ήδη αλλάξει σημαντικά, με τα SUV και τα crossover να έχουν το πάνω χέρι. Σε αυτό, δε χωράει καμία συζήτηση.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube