H Toyota πρώτη στη μείωση ρύπων στην ΕΕ

H Toyota πρώτη στη μείωση ρύπων στην ΕΕ

Η Toyota Motor Europe (TME) παραμένει στην 1η θέση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά στις εκπομπές CO2

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος, η μέση τιμή CO2 από το στόλο της TME είναι 109,3 γρ/χλμ, τιμή κατά 3 gr/km. χαμηλότερη από τον αντίστοιχο μέσο όρο του 2010 και κατά  19 gr/km  καλύτερη από τον στόχο που είχε θέσει Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2011.
Οι μετρήσεις της έκθεσης του 2011 βασίζονται στο 65% των λιγότερο ρυπογόνων οχημάτων κάθε κατασκευαστή σύμφωνα με τη σταδιακή διαδικασία που προβλέπεται από τους κανονισμούς, ενώ από το 2015 οι υπολογισμοί θα βασίζονται στις εκπομπές ρώπων του 100% του στόλου. Ακόμη όμως και έτσι, η Toyota έχει ήδη επιτύχει και αυτόν τον στόχο από τώρα. 
Σύμφωνα με την έκθεση, η αυξανόμενη γκάμα πλήρως υβριδικών προϊόντων της TME θα συμβάλλει σημαντικά στα άριστα αποτελέσματα της εταιρίας. Επιπλέον, η TME προσφέρει την υψηλότερη αναλογία προϊόντων με εκπομπές κάτω των 100 gr/km CO2 με επτά μοντέλα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων πέντε με εκπομπές κάτω των 90 γρ/χλμ.
Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων της ΤΜΕ για το 2012 σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 62% στα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (περίπου 95.000 μονάδες), κάτι που θα ρίξει ακόμη περισσότερο το μέσο όρο των εκπεμπόμενων ρύπων από τα αυτοκίνητα της εταιρίας για την περασμένη χρονιά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube