H Toyota έσπασε το φράγμα των 10 εκατ. Yaris

H Toyota έσπασε το φράγμα των 10 εκατ. Yaris

Έπειτα από 25 έτη συνεχούς παρουσίας στις αγορές και 4 γενιές, το Toyota Yaris, έσπασε το φράγμα των 10 εκατ. μονάδων.

Toyota Yaris

Το Toyota Yaris είναι το έκτο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας που η παραγωγή του ξεπερνά τις 10 εκατ. μονάδες. Από το 1998 έως και σήμερα, το Yaris, αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα «μικρά» της αγοράς με την γκάμα του πλέον να περιλαμβάνει και «Cross» έκδοση αλλά και το απόλυτο «GR». 

Toyota Yaris Cross

Η πρώτη γενιά του Toyota Yaris κέρδισε μεταξύ άλλων και τον τίτλο του Car Of The Year το 2000. Το 2005, παρουσιάστηκε η δεύτερη κατά σειρά γενιά του μοντέλου η οποία μεγάλωσε αισθητά σε διαστάσεις, κυκλοφόρησε σε τρεις εκδόσεις κινητήρων, με την έκδοση «TS» που παρουσιάστηκε το 2006 να τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας από πλευράς απόδοσης, κρύβοντας κάτω από το καπό της έναν 1.800άρη κινητήρα με 133 PS.

H τρίτη γενιά, κυκλοφόρησε στην ευρωπαϊκή αγορά το 2011, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην κλάση των Supermini, αφού το Yaris διετίθεντο και σε υβριδική έκδοση για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. 

Toyota GR Yaris

Η τέταρτη και υπάρχουσα εκδοχή του αυτοκινήτου, φέρει το υβριδικό σύστημα 4ης γενιάς της Toyota, διατίθεται για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου σε χωμάτινη έκδοση (Yaris Cross), με τους Ιάπωνες να προσθέτουν το κερασάκι στην τούρτα, την απόλυτη δηλαδή έκδοση «GR». 

Έχοντας εξελιχθεί μέσα από τη συνεργασία με τους experts της Toyota GAZOO Racing World Rally Team, το GR Yaris εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης (GR-FOUR), καθώς και με έναν εντυπωσιακό 3κύλινδρο κινητήρα 1.6 lt απόδοσης 272 PS με 390 Nm ροπής. 

Από τα 10+ εκατ. Yaris που έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα, τα 5.155.506 έχουν κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Toyota Yaris

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube