H Tesla θέλει να φτιάξει εργοστάσιο στη Γερμανία

H Tesla θέλει να φτιάξει εργοστάσιο στη Γερμανία

Ο Musk θέλει να “χτυπήσει” τον γερμανικό ανταγωνισμό μέσα στην έδρα του. 

Φαίνεται ότι ο Elon Musk θέλει να “χτυπήσει” τους Γερμανούς μέσα στην έδρα τους. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, η Tesla αναζητά τον ιδανικό τόπο για να φτιάξει εργοστάσιο στη Γερμανία. 

Οι πρώτες διερευνητικές κινήσεις έγιναν στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ενώ μεταξυ κάποιων άλλων εναλλακτικών περιοών που εξετάστηκαν είναι και η Κάτω Σαξονία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας του κρατιδίου, του Bernd Althusmann.

Ο ίδιος ο Elon Musk, είχε χαρακτηρίσει τη Γερμανία “κορυφαία επιλογή για την Ευρώπη”, εστιάζοντας το ενδιαφέρον του κυρίως στις περιοχές γύρω από τα γερμανο-γαλλικά σύνορα. 

Στόχος του Musk είναι σαφώς η ευρωπαϊκή αγορά, η δεύτερη στον κόσμο μετά την Κίνα σε απορροφητικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων. Παράλληλα, χτίζοντας ένα εργοστάσιο στην καρδιά της Ευρώπης είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον γερμανικό κυρίως ανταγωνισμό που θέλει να μονοπωλήσει -όσο αυτό είναι βέβαια δυνατό - την αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων που σηματοδοτεί το μέλλον της αυτοκίνησης. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube