H Tata ζητά συνέργειες από BMW Geely και για λογαριασμό της JLR

H Tata ζητά συνέργειες από BMW Geely και για λογαριασμό της JLR

Για την εξέλιξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η Tata Group, ιδιοκτήτρια της Jaguar Land Rover, έχει προσεγγίσει εταιρείες όπως η BMW και ο όμιλος Zhejiang Geely Holding της Κίνας, καθώς επιδιώκει εταιρικές σχέσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η Tata δήλωσε ότι είναι ανοιχτή  να βρει συνεργάτες για την JLR για να εξοικονομήσει χρήματα και να μοιραστεί το βάρος της επένδυσης σε ηλεκτρικά οχήματα.

Οι συζητήσεις βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο και η Tata θα μπορούσε ακόμα να προσεγγίσει άλλους πιθανούς εταίρους, δήλωσαν πηγές κοντά στην εταιρεία, ζητώντας να μην κατονομαστούν καθώς οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές.  

Οποιαδήποτε σύμπραξη με μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει την JLR σε αυτήν την αγορά, όπου οι πωλήσεις της εμφανίστηκαν αισθητά μειωμένες.

Οι βαθύτεροι δεσμοί μεταξύ της βρετανικής μάρκας πολυτελείας και της BMW θα βασιστούν σε μια υπάρχουσα συνεργασία για την ανάπτυξη κινητήρων και τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης, αν και ο πρώην CEO της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Harald Krueger, τον Αύγουστο απέκλεισε κάθε είδους επενδύσεις σε μετοχές.

Από την πλευρά της η Geely διαψεύδει ότι έγιναν συνομιλίες με την Tata την ώρα που και η BMW αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Οι οικονομίες κλίμακας έχουν αποκτήσει ιδιαίτερο νόημα στις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς οι επενδύσεις που απαιτούνται για την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση είναι τεράστιες.  
Η πρόκληση είναι ιδιαίτερα τρομακτική για τους μικρότερους παίκτες όπως η JLR, η οποία δεσμεύτηκε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την προσφορά ηλεκτρικών εκδόσεων για καθένα από τα νέα μοντέλα της από το 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube