H συμμαχία Renault-Nissan έφτασε τα 250.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

H συμμαχία Renault-Nissan έφτασε τα 250.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Με σταθερά αυξημένο το ρυθμό των πωλήσεων, η Renault-Nissan μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα μοντέλα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αριθμό 250.000 ήταν ένα Renault Zoe. Πουλήθηκε στη γαλλική αγορά και πιο συγκεκριμένα σε ένα μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Bordeaux, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το περιβαλλοντικό bonus της Γαλλίας. Έτσι, απέσυρε το 21 ετών ντίζελ αυτοκίνητό του και κέρδισε μια έκπτωση €10.000 στο νέο του Renault Zoe. 
 
Σύμφωνα με τον Carlos Ghosn, Πρόεδρο και Διευθύνoντα Σύμβουλο του ομίλου Renault-Nissan, «η ζήτηση για τα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα, συνεχίζει να αυξάνει χάρη στις πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων και στο συνεχώς επεκτεινόμενο δίκτυο υποδομών. Ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον πολλαπλασιάζεται από τις θετικές εντυπώσεις των πρώτων ιδιοκτητών.»
 
Σχεδόν πέντε χρόνια ύστερα από την πρώτη παρουσίαση του Nissan Leaf, το μοντέλο έχει ξεπεράσει τις 180.000 πωλήσεις παγκοσμίως. Την ίδια στιγμή, ο όμιλος Renault-Nissan κατέχει σχεδόν το 50% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς και διαθέτει έξι απολύτως ηλεκτρικά μοντέλα στην ευρωπαϊκή αγορά.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube