H Subaru διακόπτει τις παραγγελίες για το BRZ

H Subaru διακόπτει τις παραγγελίες για το BRZ

Η παγκόσμια έλλειψη εξαρτημάτων ανάγκασε την Subaru να σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για το BRZ.

Subaru BRZ

Άσχημα τα νέα για όσους είχαν σκοπό να αγοράσουν ένα Subaru BRZ όπως το είχαν φανταστεί! Όλα δείχνουν ότι η Subaru των ΗΠΑ τηρώντας σιγή ιχθύος έκανε παύση στις παραγγελίες πελατών για καινούργια BRZ, όπως αποδεικνύει επίσημο έγγραφο αντιπροσωπίας της που διέρρευσε στο διαδίκτυο. 

Μπορεί το ιαπωνικό κουπέ να κυκλοφόρησε μόλις το φθινόπωρο του 2021, αλλά οι αγοραστές του δεν μπορούν πια να βάλλουν νέα παραγγελία και να το αποκτήσουν με εξατομικευμένο εξοπλισμό. Ο μόνος τρόπος να το αποκτήσει κάποιος είναι να σταθεί τυχερός και να βρει ένα BRZ της αρεσκείας τους από το απόθεμα του κατασκευαστή.

Subaru BRZ

Η έλλειψη ημιαγωγών και εξαρτημάτων στοιχίζει στην Subaru η οποία σημείωσε για δεύτερο χρόνο πτώσεις στις πωλήσεις της. Τον περασμένο Δεκέμβριο, φήμες ήθελαν τη μάρκα να έχει συγκεντρώσει πάνω από 45.000 ανεκπλήρωτες παραγγελίες. Από την πλευρά της πάντως η Subaru, δήλωσε ότι οι αντιπροσωπίες της εξακολουθούν να έχουν την δυνατότητα να παραγγείλουν BRZ.

Subaru BRZ

Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής το πως αυτή η κρίση θα επηρεάσει την παραγωγή του Toyota GR86, δεδομένου ότι και τα δύο κουπέ κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο. 

Θυμίζουμε ότι κάτω από το καπό του BRZ βρίσκεται ένας νέος ατμοσφαιρικός κινητήρας boxer με χωρητικότητα 2,4 lt που αποδίδει 231 PS στις 7.000 rpm και 250 Nm ροπής στις 3.700 rpm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων είτε προαιρετικά, μέσω ενός αυτόματου 6τάχυτου σασμάν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube