H Renault θέλει να φτιάξει και μεγαλύτερα από το Zoe ηλεκτροκίνητα

H Renault θέλει να φτιάξει και μεγαλύτερα από το Zoe ηλεκτροκίνητα

Για να μπορέσει να ανταγωνιστεί την VW και την Tesla.

Η Renault σκοπεύει να εντείνει τις προσπάθειές της για να κατασκευάσει μεγαλύτερα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα από το Zoe, καθώς βλέπει να απειλείται από το ID.3 της VW και το Model 3 της Tesla.

Σύμφωνα με τον Emmanuel Bouvier , υπεύθυνο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας, η όποια προσπάθεια μπορεί να γίνει σε συνεργασία με τη Nissan σε μια κοινή πλατφόρμα των δύο εταιρειών.

«Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της γκάμας των ηλεκτροκίνητων μοντέλων μας ώστε να μπορούμε να μπούμε σε όλες τις κατηγορίες» δήλωσε ο Bouvier, προσθέτοντας ότι το νέο ηλεκτροκίνητο θα μπορούσε επίσης να είναι μια έκδοση ενός ήδη υπάρχοντος μοντέλου.
«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι θα ανταγωνιστούμε την Tesla, αλλά προφανώς σχεδιάζουμε να καλύψουμε ένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς», είπε.

Η Renault και η Nissan, ενώ ήταν από τις πρώτες εταιρείες που έβγαλαν ηλεκτροκίνητα μαζικής παραγωγής (Zoe και Leaf), δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι κοινό. Η χρήση ενιαίας πλατφόρμας ήταν ένα από τα σχέδια του Carlos Ghosn το οποίο όμως δεν υλοποιήθηκε αφού ο ισχυρός άνδρας της Συμμαχίας συνελήφθη με την κατηγορία των οικονομικών ατασθαλιών.

Καθώς η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος, η Renault βλέπει άλλες εταιρείες να διεκδικούν μερίδιο σε κατηγορίες που αυτή δεν διαθέτει μοντέλα. Για παράδειγμα δεν έχει κάτι να το τοποθετήσει απέναντι στο ID.3 αλλά και στο ηλεκτρικό Peugeot 208.  
Οι ειδικοί προβλέπουν ότι τα ηλεκτροκίνητα που θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της αγοράς στο άμεσο μέλλον είναι αυτά των οποίων  η τιμή θα  κινείται μεταξύ 24.000  - 30.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube