H Renault ρευστοποιεί το μερίδιο που κατέχει στον όμιλο Daimler AG

H Renault ρευστοποιεί το μερίδιο που κατέχει στον όμιλο Daimler AG

Η Renault ανακοίνωσε ότι θα ρευστοποιήσει το μερίδιο του 1,54% που κατέχει στον όμιλο Daimler AG, με στόχο την εισροή ρευστού στα ταμεία της.

Τα έσοδα από την πώληση 16.448.378 μετοχών (ήτοι, 1,54% του ποσοστού της στον όμιλο Daimler AG, που με τα σημερινά δεδομένα μεταφράζεται σε ευρώ κοντά στα 1,4 δισ.), θα χρησιμοποιηθούν από τη γαλλική φίρμα ώστε να κλείσουν κάποιες τρύπες που άνοιξαν ελέω Covid-19 και φυσικά, στην ανάπτυξη του ηλεκτρικού πλάνου της Renault. 

H πώληση βέβαια των μετοχών της Daimler από τη Renault, δε συνεπάγεται και λύση της συνεργασίας των δυο ομίλων. Τουλάχιστον, αυτό άφησαν να εννοηθεί, πηγές προσκείμενες στο γαλλικό στρατόπεδο.

xc

Η συνεργασία βέβαια των δυο πλευρών, έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια από πολλά σκαμπανεβάσματα. Υπήρξαν κάποιες τρανταχτές απογοητεύσεις, όπως η Mercedes X-Class και το Infiniti QX30, ενώ και το forfour της smart, παρότι γεννήθηκε για να πρωταγωνιστήσει, μάλλον δε δικαίωσε εμπορικά τον όμιλο Daimler.

Επειδή όμως οι καλές στιγμές είναι περισσότερες, φαίνεται, πως οι δυο όμιλοι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται τουλάχιστον στο προσεχές διάστημα αφού τα πρότζεκτ των Mercedes-Benz Citan και η νέα T-Class έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi.

Όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler AG, Ola Källenius, «είμαστε ανοιχτοί σε νέα έργα εφόσον, όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι από αυτά». Επιτρέψτε μας, αλλά δε θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος αναφορικά με το μέλλον της συνεργασίας των δυο ομίλων ο ισχυρός άνδρας του γερμανικού κολοσσού.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube