H Renault μεταβιβάζει το μερίδιό της στην AvtoVAZ για... ένα ρούβλι!

H Renault μεταβιβάζει το μερίδιό της στην AvtoVAZ για... ένα ρούβλι!

Τι λέει δημοσίευμα του ρωσικού Interfax με τη Renault να μην επιβεβαιώνει ούτε και να διαψεύδει.

Renault AutoVAZ

Η Renault προτίθεται να μεταβιβάσει το μερίδιό της στην AvtoVAZ σε ρωσικό επιστημονικό ινστιτούτο, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax που επικαλείται ως πηγή τον Ρώσο υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου, Denis Manturov. 

Η μεταβίβαση θα γίνει έναντι ενός συμβολικού τιμήματος με τον Denis Manturov να μιλά για «συμφωνία ενός ρουβλίου», με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία να έχει το δικαίωμα να πάρει πίσω το μερίδιό της (κατέχει το 68% της AvtoVAZ) μέσα στα επόμενα 5-6 χρόνια.

Ο Manturov είπε επίσης ότι το μερίδιο της Renault στο εργοστάσιό της στη Μόσχα θα περάσει στην κυβέρνηση της πόλης, προσφέροντας πιθανώς ένα από τα πρώτα παραδείγματα του τι σκοπεύουν να κάνουν οι ρωσικές αρχές με τα δυτικά περιουσιακά στοιχεία.

Ο Manturov είπε ότι η Renault αποφάσισε να μεταβιβάσει το μερίδιο της AvtoVAZ στο ινστιτούτο έρευνας αυτοκινήτων και κινητήρων NAMI με έδρα τη Μόσχα, επειδή δεν είχε την ικανότητα να συνεχίσει τις ρωσικές δραστηριότητές της.

Το γαλλικό κράτος, το οποίο έχει μερίδιο 15% στη Renault, αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Η Renault, η δυτική αυτοκινητοβιομηχανία που εκτίθεται περισσότερο στη ρωσική αγορά, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα αναστείλει τη λειτουργία της στο εργοστάσιο στη Μόσχα εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για τη συνεχιζόμενη παρουσία της εκεί από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

H Renault έχει αποτιμήσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία στα €2,2 δισ., με το 10% των εσόδων της του 2021 να προέρχονται από τη ρωσική αγορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube