H Renault «φλερτάρει» με το σενάριο συγχώνευσης με την FCA

H Renault «φλερτάρει» με το σενάριο συγχώνευσης με την FCA

Παρά το γεγονός ότι η FCA έχει απορρίψει αντίστοιχη πρόταση από την PSA.

Η Renault θέλει να ξαναφέρει στο τραπέζι το σενάριο από κοινού με τη Nissan να προχωρήσει σε μια κατάθεση προσφοράς προς την Fiat Chrysler Automobiles με σκοπό τη συγχώνευση, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times. Ο συνδυασμός Renault, Nissan, και FCA θα δημιουργούσε μια αυτοκινητοβιομηχανία που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί καλύτερα τους παγκόσμιους ανταγωνιστές όπως η Volkswagen και η Toyota.

Ο Carlos Ghosn, ο πρώην πρόεδρος της Renault και της Nissan, που συνελήφθη στο Τόκιο τον Νοέμβριο με την κατηγορία των οικονομικών αδικημάτων, είχε συνομιλίες για τη συγχώνευση της Renault με τη Fiat Chrysler πριν από δύο έως τρία χρόνια, ανέφεραν οι Financial Times. Η πρόταση του Ghosn σταμάτησε από τη γαλλική κυβέρνηση, ανέφερε η εφημερίδα.

Η ίδια η Fiat Chrysler αναζητά εταιρική σχέση ή συγχώνευση και ο πρόεδρος John Elkann συναντήθηκε και με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες,  συμπεριλαμβανομένου του PSA Group, για να εκτιμήσει τη δυνατότητα μιας συμφωνίας. Ωστόσο στη συνέχεια η FCA δήλωσε πως το σενάριο συγχώνευσης με την PSA δεν θα προχωρήσει και αυτό διότι η FCA θα ήθελε να έχει το πλειοψηφικό πακέτο.

Πριν από τη σύλληψή του, ο Ghosn σχεδίαζε να προχωρήσει σε μια πλήρη συγχώνευση της της Nissan και της Renault, σχέδιο που σκόνταψε στην άρνηση της Nissan και του διευθύνοντας συμβούλου της, του Hiroto Saikawa. Η Nissan σε απάντηση στα σχέδια του Ghosn προσπάθησε να βελτιώσει τη θέση της στη Συμμαχία, όντας σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τη Renault.

Nα θυμίσουμε πως η Renault, η οποία κατέχει το 43% της Nissan, έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου $ 18,9 δις. Η αξία της Nissan είναι περίπου $ 35 δις, ενώ αυτή της  Fiat Chrysler είναι περίπου $ 23 δις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube