H Renault εξαπατά με τους ρύπους για 25 χρόνια και o Ghosn το ήξερε, υποστηρίζει η Libération

H Renault εξαπατά με τους ρύπους για 25 χρόνια και o Ghosn το ήξερε, υποστηρίζει η Libération

Η γαλλική εφημερίδα Libération υποστηρίζει με δημοσίευμά της ότι η Renault εξαπατά με τους ρύπους για πάνω από 25 χρόνια, εν γνώσει του επικεφαλής της, Carlos Ghosn.

Η Libération, όπως αναφέρθηκε από το Reuters, υποστηρίζει ότι η Renault χρησιμοποίησε μια παρόμοια συσκευή χειραγώγησης με αυτή της Volkswagen για να μπορέσουν τα μοντέλα της να είναι σύννομα με τα όριο οξειδίων του αζώτου.

Αναφέρει επίσης πως το Captur (Euro 6) και το Clio 4 (Euro 5) ρυπαίνουν 300% περισσότερο σε πραγματικές συνθήκες κίνησης σε σχέση με τις τυπικές τιμές που αναφέρουν στις μπροσούρες και στα διαφημιστικά τους, αλλά και δίνουν προς ενημέρωση της ρυθμιστικής αρχής.

Η αναφορά της Libération δημοσιεύτηκε και από τη γαλλική οργάνωση προστασίας των καταναλωτών DGCCRF, τον Νοέμβριο, λέγοντας ότι ο Ghosn και άλλα ανώτατα στελέχη πιθανότατα ήταν ενήμερα της αδικοπραγίας.

Η οργάνωση λέει ότι «ολόκληρη η αλυσίδα διοίκησης» θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη, αλλά ο Ghosn πρέπει να κατηγορηθεί ως άμεσα υπόλογος, καθώς «καμία μεταβίβαση αρμοδιοτήτων δεν είχε δρομολογηθεί από τον Carlos Ghosn, όσον αφορά την έγκριση των στρατηγικών σχετικά με τον έλεγχο των κινητήρων».

Η Renault, καθώς και ένας αριθμός άλλων κατασκευαστών, δηλώνουν ότι οι συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν ήταν νόμιμες, καθώς ήταν απαραίτητες για την προστασία και την ασφάλεια του κινητήρα.

Σε δήλωσή της σχετικά με το τελευταίο δημοσίευμα, η Renault είπε ότι, «δεν θα σχολιάσει την εν εξελίξει έρευνα, που είναι εμπιστευτική από τη φύση της και η Renault δεν έχει πρόσβαση στην υπόθεση. Ως εκ τούτου, η Renault δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την ακρίβεια, την πληρότητα και την αξιοπιστία των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο άρθρο».

[Πηγή ReutersLibération

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube