H πρώτη εξηλεκτρισμένη BMW M έρχεται το 2021

H πρώτη εξηλεκτρισμένη BMW M έρχεται το 2021

To 2020 η ΒMW M πούλησε 144.218 αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Η είδηση «κρύβεται» πίσω από το δελτίο Τύπου που μιλά για τις παγκόσμιες πωλήσεις των εκδόσεων «Μ» (144.218 αυτοκίνητα), αλλά είναι επίσημη: Η BMW μέσα στο 2021 θα βγάλει ένα εξηλεκτρισμένo «Μ».

Η επίσημη θέση της εταιρείας είναι πώς θα παρουσιάσει ένα μανιφέστο για την ηλεκτροκίνηση, αλλά δεν μας δίνει περισσότερες πληροφορίες αν η «ηλεκτρική» BMW M θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη ή υβριδική. 

bmw

Μόνο σε ένα διαφημιστικό φιλμ που γυρίστηκε στις ΗΠΑ, σε ένα φανταστικό "M Town", εμφανίζεται μια E92 M3 pickup που στο πλάι γράφει «26 2021», με τις φήμες να λένε πως έτσι μας προϊδεάζει ότι η εξηλεκτρισμένη BMW M θα παρουσιαστεί την 26η εβδομάδα του χρόνου (μεταξύ 28 Ιουνίου και 4 Ιουλίου). 

Ωστόσο, όπως είπαμε, δεν είναι σαφές αν θα έχουμε ένα καθαρό EV ή ένα υβριδικό, με ορισμένους να λένε ότι θα είναι μια έκδοση Μ του i4, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι η BMW θα παρουσιάσει μια plug-in hybrid έκδοση, την X8 M. 

Να θυμίσουμε ότι η BMW M θα παρουσιάσει τη νέα M5 CS, και λίγο αργότερα τις νέες Μ3 Sedan και M4 Coupe, με τις τετρακίνητες εκδόσεις τους να έρχονται πολύ αργότερα, μαζί με την M4 Convertible.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube