H Polestar αξιολογεί την αντοχή ανθρακονημάτων με ένα επιτυχές crash test [video]

H Polestar αξιολογεί την αντοχή ανθρακονημάτων με ένα επιτυχές crash test [video]

Στο πλαίσιο της εξέλιξης του Polestar 1 έπρεπε να μελετηθεί η συμπεριφορά του υλικού για πρώτη φορά σε πραγματικές συνθήκες σύγκρουσης.

Στο πλαίσιο της εξέλιξης του Polestar 1 η εταιρεία προχώρησε σε ένα αληθινό crash test με σκοπό να μελετήσει και να αξιολογήσει την συμπεριφορά των ανθρακονημάτων σε πραγματικές συνθήκες σύγκρουσης.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά αμαξώματα, όπου γνωρίζουμε τον τρόπο που οι ζώνες παραμόρφωσης απορροφούν τις δυνάμεις που αναπτύσσονται σε μια σύγκρουση αφήνοντας την καμπίνα των επιβατών αλώβητη, στην προκειμένη περίπτωση έπρεπε να εξεταστεί πώς αντιδρούν τα ανθρακονήματα και πώς αυτά «διαχειρίζονται» τις δυνάμεις που αναπτύσσονται.
Έπρεπε να γνωρίζουμε αν οι υπολογισμοί που κάναμε και οι ιδέες που ενσωματώσαμε στην εξέλιξη του Polester 1, στην πράξη μπορούν να μας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, είπε ο Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar, συμπληρώνοντας ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Zef van der Putten, υπεύθυνος εξέλιξης της τεχνολογίας των ανθρακονημάτων στην  Polestar, δήλωσε πως το αποτέλεσμα αυτής της πρώτης δοκιμής σύγκρουσης επισφραγίζει την απόφαση να κατασκευαστεί το αμάξωμα του Polestar 1 από ανθρακονήματα. Επιβεβαιώνει επίσης ότι το συγκεκριμένο υλικό πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας. Αυτό είναι ένα παράδειγμα του πώς η Polestar πρωτοπορεί στην ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας στον όμιλο Volvo Car, κατέληξε.

To crash test που έγινε με ταχύτητα 56 km/h και προσομοίωσε μια μετωπική σύγκρουση, ολοκληρώθηκε στο κέντρο ασφαλείας της Volvo στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube