H Peugeot σχεδιάζει για την Airbus [video]

H Peugeot σχεδιάζει για την Airbus [video]

To νέο ελικόπτερο της Airbus που παρουσίασε η εταιρεία στο Dubai Airshow 2015 σχεδιάστηκε με την αρωγή του Peugeot Design Lab.

Η Airbus Helicopters παρουσίασε το νέο ελικόπτερο H160 στο Dubai Airshow 2015, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε, με το νέο της πτητικό μέσο να ξεκινά την καριέρα του από το σχεδιαστικό τραπέζι του Peugeot Design Lab.

Οι κομψές, αεροδυναμικές και δυναμικές γραμμές του H160 αντιπροσωπεύουν μια νέα αισθητική στην γκάμα των ελικόπτερων της γαλλικής εταιρείας, αντανακλώντας τo γενεαλογικό άλμα που ενσωματώνει το νέο μοντέλο.

Οι σχεδιαστές στο Peugeot Design Lab ξεκίνησαν το σχεδιασμό του H160, το οποίο αρχικά ήταν γνωστό με την κωδική ονομασία X4, ύστερα από τη νίκη τους σε εσωτερικό διαγωνισμό ντιζάιν της Airbus Helicopters, ο οποίος αποσκοπούσε να έρθει σε επαφή με νέες σχεδιαστικές επιρροές και να δημιουργήσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τη φόρμα των ελικοπτέρων. Η Airbus Helicopters στη συνέχεια ανέθεσε στη σχεδιαστική ομάδα της την εξέλιξη και την τελειοποίηση του αρχικού σχεδίου που υποβλήθηκε από την Peugeot, για να δημιουργήσει το σκάφος που παρουσίασε στο Dubai.

«Χρησιμοποιήσαμε την αρχική φόρμα που εξέλιξε το Peugeot Design Lab για να ορίσουμε μια ισχυρή προσωπικότητα για το ελικόπτερο, καθρέφτη της καινοτομίας, των επιδόσεων και των μοναδικών συναισθημάτων που προκαλεί το H160», είπε ο Guillaume Chielens, επικεφαλής του τμήματος Style and Design της Airbus Helicopters. «Εξελίξαμε ένα ελικόπτερο βασισμένο στο σχέδιο της Peugeot, το οποίο αμέσως τράβηξε την προσοχή τόσο των επιχειρηματιών όσο και του ευρέως κοινού».

«Το στιλ εξελίχτηκε σε προτεραιότητα-κλειδί για το πρόγραμμα του H160, που αποσκοπεί να δημιουργήσει ισχυρή εντύπωση, τόσο με τη μοναδική προσωπικότητά του όσο και με τις επιδόσεις του», πρόσθεσε ο Chielens.

H κωνική γυάλινη επιφάνεια που σχηματίζουν τα φινιστρίνια του ελικοπτέρου και τα φουτουριστικά πλαίσιά τους ενισχύουν την προσωπικότητά του και σε συνδυασμό με τις ρευστές γραμμές, υπογραμμίζουν πόσο αποδοτικό και αθόρυβο είναι το H160 στον αέρα.

Ο Cathal Loughnane, επικεφαλής της Peugeot Design Lab διεθνώς, δήλωσε ότι με το πρότζεκτ αυτό το τμήμα του απέδειξε την ικανότητά του να φέρνει εις πέρας πολύπλοκα πρότζεκτ. «Το Peugeot Design Lab απέδειξε την ικανότητά του να αναλαμβάνει πολύπλοκα τεχνολογικά πρότζεκτ με τη σπουδή του πάνω στον εξωτερικό σχεδιασμό του H160», είπε.

Να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στα πρόσφατα πρότζεκτ του Peugeot Design Lab περιλαμβάνεται και η αυτοκινούμενη «καντίνα», που πολύ έξυπνα ονομάστηκε «Le Bistro du Lion» -φωτό.  

[Πηγή Airbus Helicopters]






 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube