H Nissan διαψεύδει δημοσιεύματα για μείωση της παραγωγής της

H Nissan διαψεύδει δημοσιεύματα για μείωση της παραγωγής της

Με μια αυστηρή ανακοίνωση χαρακτηρίζει τα στοιχεία έκθεσης του Nikkei ως «εντελώς λανθασμένα».

Η Nissan διαψεύδει την έκθεση του Nikkei που λέει ότι σκοπεύει να μειώσει την παγκόσμια παραγωγή κατά 15%  έως το Μάρτιο του 2020. Η έκθεση αναφέρει πως η Nissan δεν θέλει να εφαρμόσει την επιθετική πολιτική που είχε σχεδιάσει ο Ghosn και στο πλαίσιο αυτό θα κρατήσει αμετάβλητη την παραγωγή της στην Ιαπωνία αλλά θα μειώσει κατά 20% την παραγωγή της στις εκτός Ιαπωνίας μονάδες της.

Απαντώντας στο δημοσίευμα η εταιρεία αποκάλεσε τα στοιχεία της έκθεσης «εντελώς λανθασμένα», λέγοντας ότι υπέβαλε διαμαρτυρία στην εφημερίδα σχετικά με το ρεπορτάζ της.
Ο Toshihide Kinoshita, αναλυτής της SMBC Nikko Securities, έγραψε σε μια έκθεση ότι τα αριθμητικά στοιχεία, αν και μη επαληθεύσιμα, υποδηλώνουν επίπεδα παραγωγής κάτω από τις προβλέψεις του και ότι οι αρνητικές επιπτώσεις στα ετήσια λειτουργικά κέρδη θα μπορούσαν να ανέλθουν από $ 150 - 200 δισ.

Νωρίτερα φέτος, η Nissan αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις λειτουργικών κερδών της για την τρέχουσα χρήση $ 4 δις που είναι ποσό 22% χαμηλότερο από το προηγούμενο έτος. Αν συμβεί αυτό τότε θα μιλάμε για την χαμηλότερη επίδοση από το 2013.

Η Nissan θα παρουσιάσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 14 Μαΐου, δίνοντας στους επενδυτές μια πρώτη γεύση για  τις επιδόσεις της, καθώς ολόκληρος ο κλάδος αντιμετωπίζει πολύπλοκα ζητήματα όπως η δυνητικά άτακτη έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις τεράστιες επενδύσεις σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα.
Την ίδια ημέρα η εταιρεία θα ανακοινώσει και το σχέδιο παραγωγής της για το τρέχον οικονομικό έτος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube