H μόνη ανοιχτή F40 LM στον κόσμο «ξεμουδιάζει» στην πίστα [video]

H μόνη ανοιχτή F40 LM στον κόσμο «ξεμουδιάζει» στην πίστα [video]

Δεν πρόκειται για κάποια από τις ειδικές εκδόσεις που, πλέον, η Ferrari κατασκευάζει κατά παραγγελία, αλλά για το πρότζεκτ ενός ιδιώτη.

Η Ferrari κατασκεύασε μόλις 10 αγωνιστικές F40. Μόνο δύο απ’ αυτές ονομάστηκαν LM, και οι υπόλοιπες Competizione. Ο λόγος είναι ότι η εταιρεία δεν συμμετείχε επίσημα στους αγώνες αντοχής και θεώρησε πως η συγκεκριμένη ονομασία, που παρέπεμπε ευθέως στο Le Mans, ήταν αταίριαστη.

Ο Jean Blaton αποφάσισε πως ήθελε να δημιουργήσει κάτι μοναδικό. Οι προσθήκες ενός roll cage και μιας πιο ελεύθερης εξάτμισης δεν σπανίζουν, οπότε αφαίρεσε την οροφή από την δική του F40 LM δημιουργώντας τη μοναδική ανοιχτή F40 στον κόσμο.

Το κίτρινο ρόουντστερ, που ανεπίσημα έχει γίνει γνωστό ως Barchetta, ζυγίζει μόλις 800 kg. H νορμάλ F40 των 478 ίππων ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που έσπασε το φράγμα των 320 km/h. Στη Barchetta, ο υπερτροφοδοτούμενος V8 των 2,9 lt αποδίδει 760 PS με αποτέλεσμα η τελική να φτάνει τα 370 km/h…

Για ένα τέτοιο supercar, το φυσικό του περιβάλλον είναι όχι το... camping αλλά η πίστα - κι αυτό ακριβώς δείχνει το video που ακολουθεί.

[Πηγή: statesidesupercars via autojunk.nl]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube