H Mitsubishi θέλει (;) να επιστρέψει στο WRC

H Mitsubishi θέλει (;) να επιστρέψει στο WRC

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία να σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή της στις ειδικές διαδρομές.

Η επιτυχημένη επιστροφή του Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι θα μπορούσε να αποτελέσει τον καταλύτη για έναν από τους σημαντικότερους ανταγωνιστές της (στην Ιαπωνία τουλάχιστον), να επανέλθει στο WRC και μάλιστα από το 2021.

Πρόκειται για τη Mitsubishi η οποία- όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από τη Γερμανία – είναι πολύ κοντά στο να πάρει  την απόφαση επιστροφής στις ειδικές διαδρομές, εκεί όπου στο παρελθόν έχει γράψει ιστορία με νίκες και βέβαια πρωταθλήματα.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, «όπλο» της θα είναι το  Mirage World Rally Car.

Εκπρόσωποί της ιαπωνικής εταιρείας αλλά και έμπειροι τεχνικοί τη εταιρείας που πλέον είναι μέλος της Renault-Nissan, τονίζουν ότι η συμμετχοή της Mitsubishi σε αγώνες όπως το Dakar, της έχουν δώσει την απαραίτητα τεχνογνωσία τηνοποία μπορεί να εκμεταλλευτεί για μια επιτυχημένη επιστροφή στο WRC.

Επιπλέον η επιστροφή της Toyota, η οποία μάλιστα φέτος διεκδικεί τον τίτλο των κατασκευστών αλλά και αυτόν των οδηγών με αξιώσεις, είναι ένα ακόμη κίνητρο για τη Mitsubishi να σκεφτεί την επιστροφή της στο WRC.
Το γεγονός ότι ο οδηγός με τον οποίο η Mitsubishi γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της στο WRC, o Tommi Makinen αυτή της στιγμή προΐσταται της Toyota Gazoo Racing WRT είναι κάτι που τα δημοσιεύματα αφήνουν εντέχνως ασχολίαστο…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube