H Mazda θα επαναφέρει τους Wankel κινητήρες

H Mazda θα επαναφέρει τους Wankel κινητήρες

Η Mazda σχεδιάζει να επαναφέρει τους περιστροφικούς κινητήρες στην γκάμα της, χρησιμοποιώντας τους ως γεννήτριες για τις μπαταρίες των νέων εξηλεκτρισμένων μοντέλων της.

Mazda

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα παρουσιάσει την στρατηγική του για την επόμενη δεκαετία. Ακολουθώντας την τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Mazda αναμένεται να ανακοινώσει τα περαιτέρω πλάνα της για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Automotive News, η μετάβαση της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση θα είναι σταδιακή όχι μόνο διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά επαναφέροντας επιλογές αυτών και τα περιστροφικά μοτέρ. 

Mazda

Βέβαια, αυτή τη φορά τα Wankel μοτέρ δεν κλιθούν να κινούν τους τροχούς, αλλά θα δουλεύουν ως γεννήτριες για τις μπαταρίες των νέων εξηλεκτρισμένων συνόλων. Συγκεκριμένα, κάποια ηλεκτρικά της μοντέλα θα χρησιμοποιούν ένα μικρό περιστροφικό μοτέρ που θα λειτουργεί ως Range Extender και θα συνεργάζεται με ένα μικρό ρεζερβουάρ καυσίμου.

Έπειτα, τα αυτοφορτιζόμενα και τα plug-in υβριδικά συστήματα θα συνεργάζονται με θερμικά μοτέρ και ρεζερβουάρ μεγαλύτερης χωρητικότητας. Φήμες θέλουν το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda που θα αποκτήσει γεννήτρια Range Extender να είναι το MX-30 στις αρχές του 2023.

Mazda

Όσο για την αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της Mazda, θα επεκταθεί σημαντικά προς τα τέλη της δεκαετίας μετά την παρουσίαση μια νέας ηλεκτρικής πλατφόρμας το 2025.

Στόχος της εταιρείας είναι να πουλάει 450.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ετήσια βάση μέχρι το 2030, νούμερο που θα αποτελέσει το 25% των συνολικών πωλήσεων της που υπολογίζεται ότι θα φτάσει τις 1,8 εκατ. μονάδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube