node/36187

H Kia αντιμέτωπη με πρόστιμα από την ΕΕ λόγω των εκπομπών ρύπων

Ποια μέτρα σκοπεύει να πάρει για να πετύχει τους στόχους για το 2020 και 2021.

Η Kia θα αξιοποιήσει πλήρως ηλεκτροκίνητα οχήματα για να επιτύχει τους ευρωπαϊκούς στόχους μείωσης των εκπομπών CO2 για το 2020 και το 2021, αλλά παράλληλα  έχει αναπτύξει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που οι πωλήσεις της είναι ανεπαρκείς.

«Η μη επίτευξη των στόχων δεν αποτελεί επιλογή. Τα κεντρικά γραφεία της Κορέας δεν θα το δεχτούν», δήλωσε ο επικεφαλής της Kia Europe, Emilio Herrera.
Μεταξύ των σχεδίων έκτακτης ανάγκης που αποκάλυψε ο Herrera:
-Η Kia θα μπορούσε να κάνει ηλεκτρικά όλα τα αυτοκίνητα της στην Ισπανία που ανήκουν στο στόλο των υπηρεσιών car-sharing που έχει στη χώρα
-Θα μπορούσε να τοποθετεί ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης σε κάθε όχημα της
-Τα εταιρικά της αυτοκίνητα θα είναι όλα ηλεκτρικά
-Επίσης όλα τα αυτοκίνητα demo των αντιπροσώπων θα είναι ηλεκτρικά, όπως και όλα τα υπηρεσιακά της εταιρείας.

Η Kia αναμένεται να χάσει τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μειώσει τις εκπομπές των νέων αυτοκινήτων στα 91,7 gr/100 km κατά 3,2 gr, σύμφωνα με μελέτη της PA Consulting. Αυτό σημαίνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα αντιμετωπίσει πρόστιμα από την ΕΕ.

Ο συνολικός εξηλεκτρισμός της γκάμας της θα ήταν η λύση . Χωρίς ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά θα είναι αδύνατον η Kia να εκπληρώσει τους στόχους είπε ο Herrera. Η Kia Europe θα πρέπει να πουλήσει όσο το δυνατό περισσότερα ηλεκτρικά για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μια εναλλακτική λύση θα ήταν η μείωση τον όγκο των πωλήσεων συμβατικών μοντέλων , όπως κάποιες άλλες μάρκες. Όμως η Kia δεν θέλει να το κάνει αυτό, είπε ο Herrera. Και η καταβολή των προστίμων θα θεωρηθεί σημαντική αποτυχία στον πολιτισμό της Κορέας, είπε.

Η Kia πρέπει να πουλήσει 40.000 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Ευρώπη το 2020 για να επιτύχει το στόχο για το CO2. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 15% των παγκόσμιων πωλήσεων της Kia το 2019 - περίπου 75.000 οχήματα από τα 500.000 συνολικά.

Ο Herrera εκτιμά ότι η Kia φέτος θα πουλήσει 16.000 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, από τα οποία 12.000 θα είναι το e-Niro και 4.000 το e-Soul. Όμως η παραγωγή δεν μπορεί να υποστηρίξει τη ζήτηση. «Στις περισσότερες χώρες, έχουμε ήδη πωλήσει τις ποσότητες που έχουν διατεθεί για το 2019, επομένως οι χώρες αυτές πωλούν ήδη την παραγωγή του 2020», είπε ο Herrera.
Oι ελπίδες εναποτίθενται στις plug-in εκδόσεις των Ceed και XCeed που όμως θα αρχίσουν να βγαίνουν μαζικά από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στη Zilina της Σλοβακίας τον Ιανουάριο του 2020.
Σε κάθε περίπτωση τα νέα όριο εκπομπών ρύπων είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος για την Kia.

node/40197

O Jorge Diez αναλαμβάνει διευθυντής σχεδιασμού σε SEAT και Cupra

Μετακομίζει από την Audi στη SEAT, στην οποία και παλαιότερα είχε υπηρετήσει από τη θέση του επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού. 

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

O Jorge Diez αναλαμβάνει διευθυντής σχεδιασμού σε SEAT και Cupra

Ο Jorge Diez αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή σχεδιασμού τόσο για τη SEAT όσο και για την Cupra από την 1η Δεκεμβρίου.
Ο Diez είχε διατελέσει επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού της SEAT μεταξύ 2011 και 2014.

Εργάστηκε τόσο για τη VW όσο και για την Audi στη Γερμανία, επιστρέφοντας στην τελευταία το 2014, προκειμένου να δουλέψει σε αυτήν αλλά και στις Lamborghini και Ducati ως διευθυντής του concept design. Κατά την πρώτη του περίοδο στο Audi, δημιούργησε μοντέλα όπως το TT δεύτερης γενιάς και το A7 Sportback της πρώτης γενιάς.

Όσο για την πρώτη του θητεία στη SEAT είχε «υπογράψει» μερικά από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως το Leon τρίτης γενιάς, το Ibiza τέταρτης γενιάς και το Ateca, το πρώτο SUV της SEAT.

«Ο Jorge Díez είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η υπογραφή του είναι σε πολλά από τα βασικά μας αυτοκίνητα τηςτελευταίας δεκαετίας, όπως το Leon, το Ateca και το Ibiza, και είναι υπέροχο το ότι επιστρέφει στη SEAT. Η διεθνής του εμπειρία, η έμπνευση από τη Βαρκελώνη και οι αξίες των SEAT και CUPRA θα αντικατοπτρίζονται στα μοντέλα που θα παρουσιάσουμε τα επόμενα χρόνια », δήλωσε ο πρόεδρος της SEAT και της Cupra, Wayne Griffiths.

0 Jorge Díez (θα αναφέρεται στον Executive Vice-President for Research and Development της SEAT, Dr. Werner Tietz), είναι πτυχιούχος τεχνικός μηχανικός στο Industrial Design από το Cardenal Herrera University of Valencia και κάτοχος Master degree in Car Design από το Polytechnic University of Valencia καθώς και Master degree από το London Royal College of Art.

TAGS
node/40191

Διάκριση για την BMW ALPINA B3

Η ΒΜW ALPINA B3 τιμήθηκε με τον τίτλο Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021, στην κατηγορία Performance.

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

Διάκριση για την BMW ALPINA B3

Η ειδική κριτική επιτροπή του German Car of the Year 2021, που αποτελείται από 18 δημοσιογράφους αυτοκινήτων, επέλεξε τα καλύτερα αυτοκίνητα από πέντε συγκεκριμένες κατηγορίες, ανάμεσα σε μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει το 2020.

Από το αποτέλεσμα αυτής της μυστικής ψηφοφορίας επιλέχθηκαν πέντε νικητές ενώ η αυξανόμενη σημασία του βραβείου GCOTY έγινε επίσης σαφής με την παρουσία στελεχών από αυτοκινητοβιομηχανίες και εισαγωγείς. Η BMW ALPINA B3 ψηφίστηκε το καλύτερο στην κατηγορία Performance. Η πιο ισχυρή BMW ALPINA B3 όλων των εποχών επικράτησε έναντι 21 ανταγωνιστών (Mercedes-AMG E 63, Porsche 911 Turbo S, Audi RS6 Avant, Audi RS Q8, BMW M8, BMW X5 M, Ferrari Roma, Ferrari SF90 Stradale) και τιμήθηκε με το τίτλο «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021».

«Είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέραμε να πείσουμε τη γνωστή ειδική κριτική επιτροπή με τη νέα γενιά μοντέλων BMW ALPINA B3 και μας απονεμήθηκε το γερμανικό αυτοκίνητο της χρονιάς 2021 στην κατηγορία Performance. Αυτό το βραβείο επιβεβαιώνει τα σταθερά θετικά σχόλια από τους πελάτες μας, οι οποίοι εκτιμούν την BMW ALPINA B3 για την ανώτερη ομαλότητα λειτουργίας και τη συναρπαστική δυναμική οδήγησης», δήλωσε ο Andreas Bovensiepen, CEO της BMW ALPINA.

Alpina B3

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της BMW ALPINA, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον επίσημο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα, BMW Spanos.