H ιταλική Αστυνομία «ψηφίζει» Alfa Romeo Tonale

H ιταλική Αστυνομία «ψηφίζει» Alfa Romeo Tonale

Οι Carabinieri εξοπλίζονται με 400 Alfa Romeo Tonale στην υβριδική της έκδοση με τους 160 PS.

H ιταλική Αστυνομία «ψηφίζει» Alfa Romeo Tonale

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 400 Alfa Romeo Tonale θα εξοπλίσουν τους γνωστούς Carabinieri της ιταλικής Αστυνομίας.

Ήδη η Αστυνομία της Ιταλίας έχει προμηθευτεί από το 2021 ικανό αριθμό Giulia και τώρα προχωρά στην ανανέωση του στόλου της με την προσθήκη των Alfa Romeo Tonale. Μάλιστα πρόκειται για την υβριδική έκδοση του ιταλικού SUV με τους 160 PS.

Tonale

To αυτοκίνητο φορά τον νέο κινητήρα βενζίνης της οικογένειας GSA, με μέγιστη ισχύ 160 PS και ροπή 240 Nm. Έχει χωρητικότητα 1,5 lt, λειτουργία στο θερμοδυναμικό κύκλο Miller, σύστημα ψεκασμού με πίεση έως 350 bar και διπλό μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Προκειμένου να έχει καλύτερη απόκριση χαμηλά και περισσότερη δύναμη ψηλά διατηρώντας την αποδοτική λειτουργία, διαθέτει τούρμπο VGT, ενώ τον εξηλεκτρισμό έχει αναλάβει ένα σύστημα που θα μπορούσες να αποκαλέσεις… υβριδικοϋβριδικό.

Οι άνθρωποι της Alfa Romeo το αποκαλούν «middle Hybrid» και η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο ότι λειτουργεί υπό τάση 48V αλλά ο κινητήρας που αποδίδει 20 PS και 55 Nm βρίσκεται τοποθετημένος μέσα στο αυτόματο 7άρι κιβώτιο με το διπλό συμπλέκτη που είναι στάνταρ σε όλες τις Alfa Romeo Tonale (με σχέση μετάδοσης 2,5:1).

Tonale

Σε συνδυασμό δε με την μπαταρία ιόντων λιθίου των 0,77 kWh, το σύστημα επιτρέπει στην Tonale να ξεκινά και να κινείται με χαμηλή ταχύτητα εντελώς ηλεκτρικά. Όσο για τη μίζα, υπάρχει και σύστημα BISG που λειτουργεί στα 12V. Η Alfa Romeo ανακοινώνει 0-100 km/h σε 8,8”και τελική 215 km/h.

Φυσικά οι Tonale των Carabinieri θα έχουν διαμόρφωση στο εσωτερικό τους και το εξωτερικό τους για να καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του αστυνομικού σώματος. Η παράδοσή τους θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube