H Hertz αγοράζει 65.000 αυτοκίνητα από την Polestar

H Hertz αγοράζει 65.000 αυτοκίνητα από την Polestar

Η Hertz είχε πρόσφατα αγοράσει και 100.000 αυτοκίνητα από την Tesla. 

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz Global Holdings ανακοίνωσε πως θα αγοράσει 65.000 ηλεκτρικά οχήματα στα επόμενα πέντε χρόνια από την Polestar. 

Η Hertz δήλωσε ότι τα αυτοκίνητα της Polestar θα είναι διαθέσιμα από αυτή την άνοιξη στην Ευρώπη και αργότερα μέσα το 2022 στη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία.

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων με έδρα τη Φλόριντα είπε ότι αρχικά θα παραγγείλει το Polestar 2. Η ανακοίνωση αυτής της συνεργασίας, είχε αντίκτυπο στην μετοχή της που σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,75%.

Να θυμίσουμε, πως στο πλαίσιο του εξηλεκτρισμού του στόλου της, η Ηertz είχε επενδύσει περίπου $4δισ. για την αγορά 100.000 Tesla, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι Model 3 και τα υπόλοιπα Model Y. 

Σε δηλώσεις του ο Ο CEO της Hertz, Stephen Scherr, τόνισε πως η εταιρεία θέλει να εισάγει premium ηλεκτρικά προϊόντα στο στόλο της και ότι η συνεργασία με την Polestar εξυπηρετεί τον στόχο της Hertz να γίνει η κορυφαία εταιρία στην φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα.

Από την πλευρά της Polestar, o CEO της εταιρείας Thomas Ingenlath δήλωσε πως η συνεργασία με τη Hertz θα προσφέρει την εκπληκτική εμπειρία οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε ένα ευρύ κοινό. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube