H GM έφτασε τα 500 εκατ. αυτοκίνητα

H GM έφτασε τα 500 εκατ. αυτοκίνητα

H General Motors ιδρύθηκε το 1908 και ύστερα από 107 χρόνια λειτουργίας, κατασκεύασε το 500.000.000στό αυτοκίνητό της.

Παρότι το επίτευγμα αυτό ήλθε ύστερα από ένα και πλέον αιώνα παραγωγής, το νούμερο 500.000.000 είναι «μακράν το μεγαλύτερο από κάθε άλλο κατασκευαστή αυτοκινήτου».

Η General Motors απέφυγε να προσδιορίσει ποιο μοντέλο αφορούσε το 500.000.000στό αυτοκίνητό της, αλλά η διευθύνουσα σύμβουλος Mary Barra και ο Alan Batey, πρόεδρος της GM North America γιόρτασαν το γενέθλιο νούμερο με ένα πολύ αμερικανικό τρόπο και σαφώς όχι τόσο παγκόσμιο για το προφίλ της εταιρείας. Βραβεύοντας τον Trent Brining, βετεράνο του ιρακινού πολέμου και παρασημοφορημένο με το μετάλλιο Purple Heart, με τα κλειδιά ενός Chevrolet Malibu 2016. Ο Brining είναι ο πρώτος από τους πέντε πελάτες που θα ειδοποιηθούν ότι θα παραλάβουν ένα νέο, κατασκευασμένο στις ΗΠΑ, αυτοκίνητο της GM.

Πέρα όμως από τον εορτασμό του γενέθλιου GM, η εταιρεία χρησιμοποίησε την εκδήλωση για να υπογραμμίσει τους διάφορους κατά καιρούς νεωτερισμούς της, περιλαμβάνοντας τον πρώτο V8, το πρώτο αυτόματο κιβώτιο και τον πρώτο αερόσακο σε αυτοκίνητο παραγωγής.

[Πηγή GM]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube