H γιορτή των GTI της VW μεταφέρεται στο Βόλφσμπουργκ

H γιορτή των GTI της VW μεταφέρεται στο Βόλφσμπουργκ

Η VW σεβόμενη τους οπαδούς και την ιστορία της γιορτής των GTI στη λίμνη Wörthersee θα μεταφέρει από το 2024 την εκδήλωση στο Βόλφσμπουργκ.

VW

Aπό το 1982, η ετήσια συνάντηση των φίλων της VW στη λίμνη Wörthersee στην Αυστρία ήταν η Μέκκα για τους φανατικούς των μοντέλων GTI.  Την πρώτη της χρονιά, η εκδήλωση συγκέντρωσε μόλις 100 συμμετέχοντας, αλλά έφτασε να προσελκύει τα τελευταία χρόνια περισσότερους από 200.000 επισκέπτες. 

Η συνάντηση χρηματοδοτούνταν επίσημα από τη Volkswagen από το 2006 και μετά. Με τη γερμανική εταιρεία να παρουσιάζει σ' αυτή τα τελευταία χρόνια αρκετά νέα μοντέλα και πρωτότυπα όπως το VW T-Roc R, το Golf GTI και το πρωτότυπο αγωνιστικό μοντέλο ID R.

VW

Προς θλίψη των χιλιάδων φίλων της εκδήλωσης, όπως είχαμε αναφέρει πριν από λίγες μέρες ο δήμος Maria Wörth αποφάσισε για περιβαντολογικούς λόγους να απαγορεύσει τη φετινή και κάθε μελλοντική εκδήλωση στη λίμνη Wörthersee.

Ο Γερμανός κατασκευαστής όμως, σεβόμενος τους οπαδούς και την πλούσια ιστορία της εκδήλωσης, αποφάσισε να παρέμβει και να μεταφέρει από το 2024 τη γιορτή των GTI στο Βόλφσμπουργκ, δημιουργώντας έτσι το «GTI Coming Home».

VW

«Oι οπαδοί των GTI είναι πολύ σημαντικοί για εμάς, για αυτό μετά τη ακύρωση της εκδήλωσης στο Wörthersee αποφασίσαμε το Βόλφσμπουργκ να γίνει το νέο σπίτι της» δήλωσε η Imelda Labbé, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής πωλήσεων της μάρκας.

Η VW υπόσχεται ότι πέρα από τις παρουσιάσεις μοντέλων και διάφορες επιδείξεις που θα πραγματοποιηθούν στα πέριξ των εγκαταστάσεών της, η εκδήλωση θα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους παρευρισκόμενους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube