H Geely επενδύει $1,3 δισ. για εργοστάσιο της Lotus στην Κίνα

H Geely επενδύει $1,3 δισ. για εργοστάσιο της Lotus στην Κίνα

Ξεκίνησε η κατασκευή του - Θα είναι έτοιμο σε δύο χρόνια.

H Geely ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κατασκευή ενός εργοστασίου στο Wuhan της επαρχίας Hubei στην κεντρική Κίνα, κόστους άνω του $ 1,3 δισ., στο οποίο θα κατασκευάζονται μεταξύ άλλων και όλα τα μοντέλα της Lotus

Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε δύο περίπου χρόνια με ικανότητα κατασκευής 150.000 οχημάτων το χρόνο, τόσο συμβατικών όσο και ηλεκτρικών.
Εξυπακούεται ότι τα 150.000 οχήματα δεν θα είναι όλα Lotus, όμως η Geely δεν ανακοίνωσε ποια άλλα οχήματα θα κατασκευάζει στο Wuhan. Μέχρι τότε, η Lotus θα εξακολουθήσει να κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της στο Norfolk, στη Βρετανία.

Να θυμίσουμε ότι η Lotus μπήκε κάτω από την ομπρέλα της Geely όταν η τελευταία, το 2017 απέκτησε το 49,9%  της μαλαισιανής Proton η οποία κατείχε το 51% της Lotus.

Η Geely παράγει επίσης οχήματα για τη μάρκα Geely αλλά και την Lynk & CO, μια premium μάρκα που κατέχει μαζί με τη Volvo την οποία απέκτησε από τη Ford το 2010. Κατά τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς, οι συνδυασμένες πωλήσεις της εταιρείας Geely και Lynk & CO μειώθηκαν κατά 9% στα 241.945 οχήματα. Η Geely αναμένει να πουλήσει 1,51 εκατομμύρια οχήματα το 2019 κάτω από τα δύο εμπορικά σήματα, όσα περίπου και το 2018.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

H Geely ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κατασκευή ενός εργοστασίου στο Wuhan της επαρχίας Hubei στην κεντρική Κίνα, κόστους άνω του $ 1,3 δις, στο οποίο θα κατασκευάζονται μεταξύ άλλων και όλα τα μοντέλα της Lotus

Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε δύο περίπου χρόνια με ικανότητα κατασκευής 150.000 οχημάτων το χρόνο, τόσο συμβατικών όσο και ηλεκτρικών.
Εξυπακούεται ότι τα 150.000 οχήματα δεν θα είναι όλα Lotus, όμως η Geely δεν ανακοίνωσε ποια άλλα οχήματα θα κατασκευάζει στο Wuhan. Μέχρι τότε, η Lotus θα εξακολουθήσει να κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της στο Norfolk της Μεγάλης Βρετανίας.

Να θυμίσουμε ότι η Lotus μπήκε κάτω από την ομπρέλα της Geely όταν η τελευταία, το 2017 απέκτησε το 49,9%  της Μαλαισιανής Proton η οποία κατείχε το 51% της Lotus.

Η Geely παράγει επίσης οχήματα για τη μάρκα Geely αλλά και την Lynk & CO, μια premium μάρκα που κατέχει μαζί με τη Volvo την οποία απέκτησε από τη Ford το 2010.
Κατά τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς, οι συνδυασμένες πωλήσεις της εταιρείας Geely και Lynk & CO μειώθηκαν κατά 9% στα 241.945 οχήματα. Η Geely αναμένει να πουλήσει 1,51 εκατομμύρια οχήματα το 2019 κάτω από τα δύο εμπορικά σήματα, όσα περίπου και το 2018.