H Ford υπέρ της απαγόρευσης συμβατικών αυτοκινήτων από το 2035

H Ford υπέρ της απαγόρευσης συμβατικών αυτοκινήτων από το 2035

Υπέρ της απαγόρευσης της πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη από το 2035 τάχθηκε η Ford.

Ford

Η Ford ανακοίνωσε επίσημα την στήριξη της για την απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ από το 2035. Σημειώνουμε ότι τη στήριξη τους στο πακέτο μείωσης των εκπομπών ρύπων στο 100% μέχρι το 2035 έχουν ανακοινώσει ήδη άλλες 27 εταιρείες.  

Ο Stuart Rowley, επικεφαλής της Ford στην Ευρώπη, δήλωσε «πιστεύουμε ότι η ελευθερία στις μετακινήσεις σημαίνει ότι πρέπει ταυτόχρονα να νοιαζόμαστε για τον πλανήτη και τον συνάνθρωπο, γι' αυτό θέλουμε όλα τα μοντέλα μας να είναι αμιγώς ηλεκτρικά από το 2035».

Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε πως η EE για να μπορέσει να πετύχει μια αποτελεσματική στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, πρέπει να θέσει στα κράτη μέλη της σαφείς στόχους για τις δημόσιες υποδομές φόρτισης.

Ford

Θυμίζουμε ότι η Ford σκοπεύει να προσθέσει στην ηλεκτρική γκάμα της πλάι στην Mustang Mach-E, τρία νέα επιβατικά μοντέλα μέχρι το 2024. Συγκεκριμένα, θα λανσάρει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Puma, ένα C-SUV και ένα σπορ crossover.

Στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων, μέχρι το 2024 θα είναι διαθέσιμα στην αγορά τα ηλεκτρικά Transit Courier, Tourneo Courier, Transit Custom, Tourneo Custom και E-Transit. Ως αποτέλεσμα, ο κατασκευαστής αναμένει να φθάσει μέχρι το 2026 στην Γηραιά Ήπειρο τις 600.000 πωλήσεις ηλεκτρικών τον χρόνο.

Τέλος, μέχρι το 2024 θα έχει τεθεί σε λειτουργία το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών της φίρμας στην Τουρκία, κομμάτι μιας επένδυσης ύψους $2 δισ. από τη Ford για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube