H Ford εξηγεί πώς καμουφλάρει τα πρωτότυπα

H Ford εξηγεί πώς καμουφλάρει τα πρωτότυπα

Η Ford εξέλιξε ένα νέο τύπο καμουφλάζ που καθιστά ανίκανο τον ανθρώπινο εγκέφαλο να υπολογίσει το βάθος πεδίου, οπότε και να αντιληφθεί τα σχήματα.

Τα καινούργια μοντέλα της Ford από εδώ και στο εξής θα εκτελούν τις δοκιμές εξέλιξης ντυμένα με καμουφλάζ που δημιουργεί οπτική ψευδαίσθηση, διαταράσσοντας τον εγκέφαλο.

Οι κατασκευαστές κάνουν χρήση της νέας τεχνολογίας για να εξελίξουν τα μελλοντικά μοντέλα τους, αλλά τα πρωτότυπα που κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους είναι μια αναντικατάστατη μέθοδος εξέλιξης πριν φτάσουν στα χέρια του καταναλωτή. Έτσι, οι εταιρείες πρέπει να σκαρφίζονται πράγματα και να έχουν δημιουργική φαντασία για να κρατήσουν μυστικό ένα ντιζάιν ή τεχνολογικές καινοτομίες.

Από την άλλη, οι κατάσκοποι με φωτογραφικές μηχανές και video καραδοκούν εδώ και δεκαετίες, χώρια που γίνονται με τα χρόνια όλο και περισσότεροι. Κι εκτός από αυτούς υπάρχουν οι ερασιτέχνες, οι ιδιώτες, που με ένα smartphone τραβάνε μια φωτογραφία, την ανεβάζουν στο ίντερνετ και είναι θέμα ωρών το «scoop» τους να γίνει παγκόσμιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Scoop Ford Fiesta 2017: Φωτογραφίες, προδιαγραφές και ημερομηνίες

Η Ford λοιπόν αποφάσισε να «το διασκεδάσει», εξελίσσοντας ένα καινούργιο τύπο καμουφλάζ για να ξεγελάσει τον εχθρό. Τα καινούργια ρούχα του Μπλε Οβάλ, όπως λέει το ίδιο «δημιουργεί μια οπτική διαταραχή, η οποία καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για τα μάτια να επικεντρωθούν στις κύριες γραμμές».



Η Ford εξηγεί ότι κάθε καινούργιο αυτοκίνητο θα διαθέτει το αποκλειστικό καμουφλάζ του, αλλά πάντα στην ίδια βάση σχεδιασμού: Χιλιάδες μαύρους, γκρι και άσπρους κυλίνδρους που συσσωρεύονται για να σχηματίσουν ένα πολύπλοκο μοτίβο που αποκρύπτει την εικόνα του αυτοκινήτου. Το εφέ 3D και η οπτική ψευδαίσθηση παίζει με την ικανότητα του εγκεφάλου να υπολογίζει το βάθος πεδίου και τις σκιές, κάτι που καθιστά δύσκολη την αντίληψη των σχημάτων και των χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford: Εκτύπωση 3D για μείωση του κόστους εξέλιξης [videos]

Για κάθε ξεχωριστή περίπτωση, η εκτύπωση των ούλτρα λεπτών αυτοκόλλητων του καμουφλάζ απαιτεί δύο μήνες δουλειάς. Η Ford λέει ότι αρχικά δοκιμάζει το νέο καμουφλάζ σε δρόμο κλειστό στην κυκλοφορία για να βεβαιωθεί ότι είναι αποτελεσματικό. Τα χρώματα που επιλέχθηκαν είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για χειμερινές συνθήκες. Για τα αυτοκίνητα που δοκιμάζονται στην Αυστραλία ή στη Νότιο Αμερική, οι κύλινδροι έχουν το χρώμα της άμμου.

Φυσικά, το αυτοκίνητο δεν γίνεται αόρατο και η σιλουέτα του –κατά συνέπεια και το μοντέλο- είναι πάντα σε θέση να προσδιοριστεί. Ειδικά καθώς οι φωτογράφοι είναι επαγγελματίες που γνωρίζουν τα χρονοδιαγράμματα λανσαρίσματος κάθε κατασκευαστή... ακριβώς όπως κι εσείς, αγαπητοί φίλοι.

[Πηγή μέσω caradisiac]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube