H Ford αποσύρεται από Ιαπωνία και Ινδονησία

H Ford αποσύρεται από Ιαπωνία και Ινδονησία

Ο αμερικανικός γίγαντας θα σταματήσει να εξάγει αυτοκίνητα στις δύο μεγάλες αγορές της Άπω Ανατολής.

Σε μια άτυπη εμπορική εκδίκηση για τη ναυμαχία του Midway, οι Ιάπωνες αναγκάζουν τους Αμερικανούς να φύγουν από τη χώρα τους.

Η Ford θα κλείσει τις αντιπροσωπείες της στην Ιαπωνία και θα πάψει να πουλάει τα Fiesta, Focus και Mustang μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η εταιρεία επίσης διέθετε στην ιαπωνική αγορά, μέσω των αντιπροσώπων της, τα SUV Ecosport, Kuga και Explorer, καθώς και δύο μοντέλα της Lincoln, τα SUV Navigator και MKX. Όλα θα αποσυρθούν.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ford είχε παρουσία στο λιανικό εμπόριο της Ιαπωνίας από το 1974, αλλά κατάφερε να πουλήσει μόνο 5.000 αυτοκίνητα το 2015 – ένα ελάχιστο ποσοστό της τοπικής αγοράς. Συνάγεται ότι θα κλείσουν κάπου 52 αντιπροσωπείες και 300 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Η παρουσία της Ford τελειώνει φέτος και στην Ινδονησία. Εκπρόσωπος της εταιρείας είχε δηλώσει πρόσφατα ότι δεν υπήρχε «λογικός δρόμος προς την κερδοφορία» στη χώρα αυτή. Τα εισαγόμενα αυτοκίνητα της Ford δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα ιαπωνικά που κατασκευάζονται εκεί.

Σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα της Ford Indonesia, ο τοπικός διευθυντής, Bagus Susanto, λέει: «Σήμερα ανακοινώνουμε μια δύσκολη επιχειρηματική απόφαση να αποσυρθούμε από όλες μας τις δραστηριότητες στην Ινδονησία το δεύτερο εξάμηνο αυτής της χρονιάς. Αυτό περιλαμβάνει το κλείσιμο των αντιπροσωπειών της Ford και τη διακοπή της επίσημης εισαγωγής και πώλησης όλων των οχημάτων της Ford».

Ο Susanto δηλώνει πως οι αντιπροσωπείες της Ford θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι «κάποια στιγμή» μέσα στο 2017. Μετά, οι υποχρεώσεις εγγύησης και επισκευής θα περάσουν σε εξωτερικό συνεργάτη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube