H FCA Ηeritage ανακατασκευάζει την Alfa Romeo SZ

H FCA Ηeritage ανακατασκευάζει την Alfa Romeo SZ

H FCA Heritage δημοσίευσε φωτογραφίες από την ανακατασκευή μιας Alfa Romeo SZ με πλούσια ιστορία.

Το τμήμα της FCA που είναι υπεύθυνο για την ανακατασκευή ιστορικών μοντέλων των Alfa Romeo, Abarth, Lancia και FIAT δημοσίευσε φωτογραφίες από την ανακατασκευή μιας Alfa Romeo SΖ με βαριά ιστορία. Η συγκεκριμένη, διετέλεσε αυτοκίνητο δοκιμών εξέλιξης στην πίστα του Βalocco και πόζαρε στο φακό ως το μοντέλο για τις φωτογραφίες της επίσημης παρουσίασης του.

Επιπλέον, μιας και ήταν ένα από τα πρώτα κομμάτια που βγήκαν από την γραμμή παραγωγής, υπάρχουν μικρές διαφορές συγκριτικά με αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν αργότερα, όπως το τιμόνι και το διαφορετικό χρώμα του καντράν.

Αlfa Romeo SZ

Για την ανακατασκευή, η SZ αποσυναρμολογήθηκε, επισκευάστηκε και βάφτηκε από την αρχή. Όπως είναι φυσικό, το εσωτερικό είναι πλέον σαν καινούργιο με νέες ταπετσαρίες και νέο δέρμα. 

Nα θυμίσουμε ότι ο iταλός κατασκευαστής παρουσίασε την SZ στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το 1989 και αδιαμφησβήτητα πρόκειται για μια από τις πιο εντυπωσιακές δημιουργίες του.

Κάτω από καπό της βρίσκεται ένας 3λιτρος V6 με 210 PS και 250 Nm, δια χειρός Giuseppe Busso. Η ισχύς περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός 5τάχυτου χειροκίνητου σασμάν.

Οι επιδόσεις του αυτοκινήτου ήταν πολύ δυνατές για την εποχή με το 0-100 km/h να έρχεται σε 7", τα 0-1.000 m σε 27,4" και την τελική να φτάνει τα 245 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube