H Daimler Mobility και η Visa φέρνουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές στο αυτοκίνητο

H Daimler Mobility και η Visa φέρνουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές στο αυτοκίνητο

Η Daimler Mobility και η Visa ανακοίνωσαν την συνεργασία τους με σκοπό να ενσωματώσουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές και το ψηφιακό εμπόριο στο αυτοκίνητο.

Τα αυτοκίνητα βρίσκονται σε μια διαδικασία συνεχούς ψηφιοποίησης. Με την αυτόνομη οδήγηση να έχει έρθει για να μείνει, πολλοί είναι εκείνοι που οραματίζονται τους οδηγούς να μετατρέπουν το αυτοκίνητο σε ένα χώρο εργασίας. Κινούμενη στην τάση αυτή, η Daimler Mobility ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Visa με σκοπό να προσφέρει ηλεκτρονικές πληρωμές από το αυτοκίνητο. 

Η λειτουργία αυτή θα επιτρέπει στους επιβαίνοντες να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω του infotainment του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας απλά το δαχτυλικό τους αποτύπωμα χωρίς την χρήση κωδικών ή κινητών συσκευών. Σύμφωνα με τον CEO της Daimler Mobility, Franz Reiner, το δαχτυλικό αποτύπωμα είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να πραγματοποιήσεις μια πληρωμή στο αυτοκίνητο.

Ιn-car payment

Η Daimler Μοbility θεωρεί το ψηφιακό εμπόριο στο αυτοκίνητο ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι μιας πολυτελούς εμπειρίας. Αγορές είναι ήδη διαθέσιμες σε πολλά οχήματα της Mercedes-Benz μέσω του Mercedes pay. Αυτό επιτρέπει στους επιβαίνοντες να αγοράσουν αγαθά ή υπηρεσίες κατευθείαν από το αυτοκίνητο τους. Μελλοντικά, η μέθοδος αυτή μπορεί να επεκταθεί σε αγορές καυσίμων ή θέσεων στάθμευσης.

Ο CEO της Visa στην Ευρώπη, Αntony Cahill, δήλωσε ενθουσιασμένος για την καινοτομία αυτή και πρόσθεσε «Είναι ένα τρανό παράδειγμα στο οποίο ο πρωτοπόρος στις ψηφιακές πληρωμές και ο εφευρέτης του αυτοκινήτου συνδυάζουν τις τεχνογνωσίες τους για να δημιουργήσουν μια νέα εποχή έξυπνων λύσεων στην αυτοκίνηση, συνδέοντας τους επιβαίνοντες άμεσα με το εμπόριο».

Η Visa και η Daimler mobility θα διαθέσουν την υπηρεσία αυτή στην αγορά της Γερμανίας και της Βρετανίας την άνοιξη του 2022, με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές να ακολουθούν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube