node/36577

H BMW πρέπει να αγοράσει την Jaguar Land Rover

Μια «περίεργη» ανάλυση του οίκου Sanford C. Bernstein που θα ανάψει φωτιές.

H BMW πρέπει να αγοράσει την Jaguar Land Rover τώρα.  Αυτό είναι το μήνυμα από τους αναλυτές της Sanford C. Bernstein, οι οποίοι λένε ότι η BMW πρέπει να αγοράσει τη βρετανική μάρκα πολυτελείας από την Tata Motors της Ινδίας.

«Η BMW έχει υπερκεφαλαιοποιηθεί ενώ παράλληλα έχει φτάσει και στα όρια της ανάπτυξης για την γκάμα προϊόντων και το εμπορικό της σήμα», ανέφεραν οι αναλυτές της Sanford C. Bernstein  σε ένα ενημερωτικό σημείωμα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο ίδιο σημείωμα τονίζεται πως «η JLR αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, τόσο από επιχειρησιακή όσο και από οικονομική άποψη, αλλά θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τόσο το σταθερό όσο και το μεταβλητό κόστος της κάτω από την ομπρέλα ενός μεγάλου συνεργάτη».

Η πρόταση έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η Tata Motors σημειώνει οικονομικές απώλειες εξαιτίας της επιβράδυνσης των πωλήσεων στην Κίνα αλλά και του  Brexit. Την ίδια στιγμή η BMW έχει να λύσει προβλήματα που έχουν να κάνουν τόσο με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας αλλά και με το Brexit καθώς στο Ηνωμένο Βασίλειο κατασκευάζει τα ΜΙΝΙ και Rolls-Royce.

Το σημείωμα του οίκου Sanford C. Bernstein αναφέρει πως μια ενδεχόμενη αγορά της JLR από τη BMW αντί του ποσού των $ 11,2  δισ.  θα μπορούσε να προσθέσει 20% στα κέρδη της BMW. Επίσης θα ενίσχυε τους όγκους πωλήσεων της BMW κατά 25%. Ωστόσο, για να γίνει αυτό «η Tata θα πρέπει να καταπιεί την υπερηφάνεια της για να πουλήσει», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αναλυτές, οι οποίοι τονίζουν επίσης πως  η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα έπρεπε να είναι λιγότερο συντηρητική.

Εκπρόσωποι της BMW και της Tata Motors αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα όσα αναφέρονται στο σημείωμα

Να θυμίσουμε πως η Tata Group αγόρασε αντί $ 2,3 δισ. την JLR από τη Ford το 2008.

 

node/39650

Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτήν την Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione; [video]

Είναι μια από τις 400 που παρήχθησαν το 1992 και έχει μόλις 21.000 km στο οδόμετρο.

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτήν την Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione; [video]

Έχει μόλις 21.000 km και είναι το #374 από τα 400 αντίτυπα Martini 5 Evoluzione που δημιουργήθηκαν το 1992 για τον εορτασμό της πέμπτης συνεχόμενης επικράτησης της Lancia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. 

Το αυτοκίνητο πωλήθηκε καινούργιο στην Ιαπωνία και εισήχθη από την Ισπανία στις ΗΠΑ. Στο οδόμετρό του έχει μόλις 21.000 km και φέρει όλα τα χαρτιά γνησιότητας, αλλά και τις ημερομηνίες που έχει κάνει την τακτική συντήρηση.

μαρτ

Τα ειδικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι η ειδική βαφή του αμαξώματος που παραπέμπει στα χρώματα της Martini, με τις χαρακτηριστικές ρίγες, καθώς και μαύρο ρυθμιζόμενο πίσω σπόιλερ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lancia Delta HF Integrale 16v

Οι λευκοί τροχοί των 15 ιντσών φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport 205/50. Τόσο τα αμορτισέρ όσο και οι βάσεις του κινητήρα, αναφέρεται πώς αντικαταστάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019. Την ίδια χρονιά αντικαταστάθηκαν και το πλαίσιο της μπαταρίας και το κάλυμμα του ψυγείου, από την Dino Motors του San Mateo στην Καλιφόρνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lancia Delta HF Integrale Evo 2

Ο κινητήρας πέρασε από μεγάλο σέρβις το 2017, και φέρει νέο ιμάντα χρονισμού, ρουλεμάν, αντλία νερού, εύκαμπτους σωλήνες, μίζα και φλάντζα πολλαπλής εισαγωγής. Όλα αυτά αναφέρονται λεπτομερώς στα βιβλία συντήρησης.

martin

Το αυτοκίνητο είχε βγει σε δημοπρασία από μεγάλο ιστότοπο στην Καλιφόρνια η οποία ολοκληρώθηκε με ανώτατη προσφορά τα $ 112.000 στις 4 Αυγούστου, προσφορά όμως που ήταν σημαντικά χαμηλότερη από την ελάχιστη τιμή που είχε θέσει ως όριο ο πωλητής.

Να σημειώσουμε πως το αυτοκίνητο δεν μπορεί να ταξινομηθεί στην Καλιφόρνια, λόγω αυστηρών προδιαγραφών στις εκπομπές ρύπων που ισχύουν στη συγκεκριμένη πολιτεία. 

node/39646

To ηλεκτρικό FIAT 500 εγκαινίασε τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα

Στις 14 Αυγούστου 2018 η γέφυρα είχε καταρρεύσει στέλνοντας στο θάνατο 43 ανθρώπους. 

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

To ηλεκτρικό FIAT 500 εγκαινίασε τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα

Tο νέο ηλεκτρικό FIAT 500 ήταν το αυτοκίνητο που εγκαινίασε ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό για την Ιταλία, τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα, την οποία έχει σχεδιάσει ο διάσημος αρχιτέκτονας Renzo Piano.

Το νέο έργο αντικατέστησε τη γέφυρα Ponte Morandi μετά την τραγική κατάρρευση της τον Αύγουστο του 2018. Το νέο 500, διέσχισε την μήκους 1.067 μέτρων γέφυρα, πριν αυτή δοθεί στην κυκλοφορία.

fiat

Η εικόνα του FIAT 500 la Prima cabrio να φέρει τις σημαίες της Ιταλίας και του Δήμου της Γένοβας περνώντας πάνω από τη γέφυρα αποτελεί ένα σύμβολο της δύναμης που γεννά η συνεργασία των ανθρώπων με στόχο τη δημιουργία νέων δρόμων προς το μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Εντυπωσιακή κατεδάφιση της φονικής γέφυρας Morandi στη Γένοβα [video]

Όπως το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της FIAT αντιπροσωπεύει το μέλλον μιας φιλικής προς το περιβάλλον αυτοκίνησης, έτσι και η νέα γέφυρα πάνω από τον ποταμό Polcevera –η οποία κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ- αντιπροσωπεύει μια κορυφαία έκφραση της αρχιτεκτονικής, η οποία δημιούργησε ένα νέα σύμβολο για τη Γένοβα. Για την κατασκευή της San Giorgio απαιτήθηκαν μόλις 596 ημέρες, με τα συνεργεία να εργάζονται πυρετώδης σε 24ωρες βάρδιες για να ολοκληρώσουν αυτό το πολύ σημαντικό έργο. 

[Πηγή: FIAT]