H BMW πρέπει να αγοράσει την Jaguar Land Rover

H BMW πρέπει να αγοράσει την Jaguar Land Rover

Μια «περίεργη» ανάλυση του οίκου Sanford C. Bernstein που θα ανάψει φωτιές.

H BMW πρέπει να αγοράσει την Jaguar Land Rover τώρα.  Αυτό είναι το μήνυμα από τους αναλυτές της Sanford C. Bernstein, οι οποίοι λένε ότι η BMW πρέπει να αγοράσει τη βρετανική μάρκα πολυτελείας από την Tata Motors της Ινδίας.

«Η BMW έχει υπερκεφαλαιοποιηθεί ενώ παράλληλα έχει φτάσει και στα όρια της ανάπτυξης για την γκάμα προϊόντων και το εμπορικό της σήμα», ανέφεραν οι αναλυτές της Sanford C. Bernstein  σε ένα ενημερωτικό σημείωμα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο ίδιο σημείωμα τονίζεται πως «η JLR αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, τόσο από επιχειρησιακή όσο και από οικονομική άποψη, αλλά θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τόσο το σταθερό όσο και το μεταβλητό κόστος της κάτω από την ομπρέλα ενός μεγάλου συνεργάτη».

Η πρόταση έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η Tata Motors σημειώνει οικονομικές απώλειες εξαιτίας της επιβράδυνσης των πωλήσεων στην Κίνα αλλά και του  Brexit. Την ίδια στιγμή η BMW έχει να λύσει προβλήματα που έχουν να κάνουν τόσο με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας αλλά και με το Brexit καθώς στο Ηνωμένο Βασίλειο κατασκευάζει τα ΜΙΝΙ και Rolls-Royce.

Το σημείωμα του οίκου Sanford C. Bernstein αναφέρει πως μια ενδεχόμενη αγορά της JLR από τη BMW αντί του ποσού των $ 11,2  δισ.  θα μπορούσε να προσθέσει 20% στα κέρδη της BMW. Επίσης θα ενίσχυε τους όγκους πωλήσεων της BMW κατά 25%. Ωστόσο, για να γίνει αυτό «η Tata θα πρέπει να καταπιεί την υπερηφάνεια της για να πουλήσει», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αναλυτές, οι οποίοι τονίζουν επίσης πως  η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα έπρεπε να είναι λιγότερο συντηρητική.

Εκπρόσωποι της BMW και της Tata Motors αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα όσα αναφέρονται στο σημείωμα

Να θυμίσουμε πως η Tata Group αγόρασε αντί $ 2,3 δισ. την JLR από τη Ford το 2008.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube