H BMW επενδύει 3,6 δις ευρώ στην κινεζική Brilliance Automotive

H BMW επενδύει 3,6 δις ευρώ στην κινεζική Brilliance Automotive

Αυξάνει το ποσοστό της στο 75% και παίρνει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας.

Η συνεχώς ανερχόμενη αγορά της Κίνας είναι το «μέλι» για πολλούς ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων, ανάμεσά τους και της BMW που ανακοίνωσε ότι επενδύσει το ποσό των 3,6 δις ευρώ για να αυξήσει τη συμμετοχή της στην  Brilliance Automotive .
Η BMW κατείχε το 50% της εταιρείας και τώρα, με την κίνησή της αυτή, ανεβάζει το ποσοστό συμμετοχής της στο 75% και ουσιαστικά αναλαμβάνει εκείνη το ηνία της κοινοπραξίας.

Οι Βαυαροί προτίθενται να επενδύσουν ακόμη 3 δις ευρώ για να ενισχύσουν την παραγωγική διαδικασία.
«Η συνολική ετήσια παραγωγική δυναμικότητα των εργοστασίων BMW Brilliance Automotive (στην Κίνα) θα αυξηθεί σταδιακά σε περισσότερες από 650.000 μονάδες συνολικά από τις αρχές της δεκαετίας του 2020», δήλωσε ο πρόεδρος της BMW Harald Krüger σε ομιλία του την Τετάρτη στην Κίνα.

Παράλληλα τόνισε  ότι η BBA ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της συνεχιζόμενης επιτυχίας της BMW στην Κίνα και ότι με την αυξημένη επένδυση που η γερμανική εταιρεία θέλησε να κάνει, θα ήταν σε θέση να παράγει έως και 100% ηλεκτρικά οχήματα. Και αυτό διότι η κινεζική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θέλει το 20% των αυτοκινήτων που πωλούνται στην Κίνα να είναι έως το 2025 ηλεκτρικά ή επαναφορτιζόμενα-υβριδικά.

Η κίνηση αυτή της Brilliance Automotive εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Κίνας να χαλαρώσει τους περιορισμούς για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηροποιούνται  εκεί, αλλάζοντας το νόμο του 1994 που περιόριζε το ποσοστό συμμετοχής τους στις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες στο 50%.

Να θυμίσουμε ότι τον Φεβρουάριο, η BMW δήλωσε ότι θα κατασκευάσει ηλεκτροκίνητα ΜΙΝΙ στην Κίνα με μια άλλη εταιρεία, Great Wall Motor. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα πωλούνται αποκλειστικά στην κινεζική αγορά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube