H BMW επεκτείνει την γκάμα των μοντέλων i

H BMW επεκτείνει την γκάμα των μοντέλων i

Η ανακοίνωση από επίσημα χείλη, κάνει λόγο για 7 μοντέλα i σε σύντομο χρονικό διάστημα

Η BMW παρουσίασε με επίσημο τρόπο τα σχέδιά της για τα μοντέλα i. Η οικογένεια i που σύντομα θα αποτελεί ανεξάρτητη μάρκα, θα αποκτήσει σύντομα δυο νέα μέλη. Πρόκειται για το πολυαναμενόμενο i8 Roadster, το οποίο θα είναι σύντομα στην παραγωγή, αλλά και το i3 αυξημένης εμβέλειας, το οποίο περιγράψαμε εκτενέστερα εδώ
Οι αποφάσεις για την άμεση επέκταση της γκάμας είναι άμεσα συνδεδεμένες με τη μεγάλη αύξηση των πωλήσεων. Με 66% περισσότερα μοντέλα i να ταξινομούνται μέσα στο 2015, δηλαδή 24.057 i3 και 5456 i8, δε χρειάζεται άλλο ισχυρότερο επιχείρημα.  
Αν και δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα ποια μοντέλα θα συμπληρώσουν την γκάμα ώστε να φτάσουμε στα 7 μοντέλα, γνωρίζουμε ήδη πως προετοιμάζεται ένα απολύτως ηλεκτρικό και ένα υβριδικό σπορ σεντάν. Κυκλοφορεί ήδη με το όνομα i5, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως θα χρησιμοποιεί το ίδιο υβριδικό σύστημα με το i8, που θα πατάει σε μια διαφοροποιημένη έκδοση του ανθρακονημάτινου πλαισίου.
 
 
Σε επόμενο επίπεδο, έγινε γνωστό πως οι μηχανικοί ετοιμάζουν ήδη και μια plug in hybrid έκδοση για το Mini, χωρίς ωστόσο να δίνουν κάποιες διευκρινήσεις για το ποιο μοντέλο αφορά η εξέλιξη ή για το πότε θα είναι διαθέσιμο στην αγορά.  
Πέρα από τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα, οι άνθρωποι της BMW έκαναν αναφορές και σε άλλες τεχνολογίες που εξελίσσουν αυτή την περίοδο. Ξεχωρίζει το σύστημα κίνησης με κυψέλες υδρογόνου, το οποίο μέχρι στιγμής έχει φτάσει σε αυτονομία 700 km. Επίσης, στο τμήμα έρευνας και εξέλιξης προωθείται και η αυτόνομη οδήγηση. Με πρωτότυπο μια Σειρά 7 που κινείται ανεξάρτητα με ταχύτητες έως και 210 km/h, η BMW διεκδικεί την πρωτοπορία και σε αυτό τον τομέα.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube