H BMW διαψεύδει ότι θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων της στη Μ. Βρετανία

H BMW διαψεύδει ότι θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων της στη Μ. Βρετανία

Δημοσιεύματα ήθελαν τους Βαυαρούς να προβληματίζονται λόγω Brexit.

Δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο ήθελαν την BMW να σκέφτεται να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων της στη Μ. Βρετανία (κυρίως αυτήν των ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη), εξαιτίας των δυσκολιών που ενδεχομένως θα προκύψουν στην εφοδιαστική αλυσίδα ανταλλακτικών, που φτάνουν στη Βρετανία από χώρες της κεντρικής Ευρώπης.
Και αυτό λόγω των περιορισμών που θα αρχίσουν να υπάρχουν όταν υλοποιηθούν πλήρως όλες οι δεσμεύσεις που θα προκύψουν λόγω Brexit.

Ωστόσο, σε δημοσίευμά τους τους οι Financial Times  αναφέρονται σε δήλωση του ειδικού εκπροσώπου της εταιρείας στη Βρετανία, ο οποίος κατηγορηματικά δηλώνει ότι η BMW δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μετακίνησης της παραγωγής της.

Όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο σε συνέδριο εάν «σκέφτονται ενεργά» τη μετακίνηση της παραγωγής από τη Βρετανία λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις, ο Ian Robertson δήλωσε: «Όχι, δεν είμαστε». «Δεσμευόμαστε για τις δραστηριότητές μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το εργατικό δυναμικό μας εδώ», πρόσθεσε.

Μια μέρα νωρίτερα οι  Financial Times είχαν δημοσιεύσει ρεπορτάζ που βασίζονταν σε δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της BMW με βάση τα οποία η εταιρεία θα κλείσει τα βρετανικά εργοστάσια της που παράγουν τα αυτοκίνητα MΙΝΙ και Rolls-Royce αν το Brexit οδηγήσει σε σοβαρές διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Ο Ian Robertson ανέφερε ότι οι παραπάνω παρατηρήσεις είχαν να κάνουν μόνον με την εφοδιαστική αλυσίδα και όχι με την μεταφορά των εργοστασίων εκτός Μ. Βρετανίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube