H BMW βλέπει λιγότερα κέρδη για το 2018

H BMW βλέπει λιγότερα κέρδη για το 2018

Για ποιους λόγους αναθεωρεί προς τα κάτω τους στόχους που είχε βάλει.

Η BMW με επίσημη ανακοίνωσή της αναθεωρεί τους στόχους κερδοφορίας που είχε θέσει για το 2018 και τους χαμηλώνει.
Οι λόγοι, πάντα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, είναι βασικά τρεις: Ο πρώτος έχει να κάνει με τις επιπλέον επενδύσεις 1 δις ευρώ που θα απορροφηθούν με στόχο την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης. Πρόκειται για δύο τομείς στους οποίους όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν, επομένως και η BMW δεν μπορεί να απουσιάζει.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με τα πρόσθετα έξοδα που προέκυψαν μετά την προσαρμογή στις νέες νόρμες που προκύπτουν από το WLTP. Η εταιρεία τονίζει πως ενώ είχε φροντίσει ώστε να προσαρμοστεί νωρίτερα στις επιταγές του WLTP, τα προβλήματα που προέκυψαν για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες οδήγησαν σε διαφοροποίηση της παραγωγής που είχε σαν αποτέλεσμα μικρότερο όγκο παραγομένων αυτοκινήτων.

Ο τρίτος λόγος είναι οι συνεχιζόμενες διεθνείς εμπορικές διενέξεις (αναφέρεται κυρίως στους δασμούς που έρχονται από τις ΗΠΑ), οι οποίες επιδεινώνουν την κατάσταση στην αγορά και οδηγούν σε τιμολογιακή πίεση πολλούς κατασκευαστές, άρα και σε μείωση του περιθωρίου κέρδους τους.  

Στο πλαίσιο όλων αυτών λοιπόν η BMW ανακοίνωσε ότι στα τέλη της χρονιάς, το περιθώριο του λειτουργικού της κέρδους θα κυμανθεί στο 7%, έναντι του 8-10% που αναφερόταν στην αρχική πρόβλεψη της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube