H BMW αποχαιρετά τον V12 κινητήρα της

H BMW αποχαιρετά τον V12 κινητήρα της

H BMW θα αποχαιρετήσει τον V12 κινητήρα της με μία ειδική έκδοση της 7 Series.

BMW 7 Series

Ήρθε η ώρα για τη BMW να πει οριστικό αντίο στους V12 κινητήρες. Ο αποχαιρετισμός θα γίνει με την BMW των HΠΑ να αποτίνει φόρο τιμής στα χαρισματικά αυτά μοτέρ με την παραγωγή μιας ειδικής έκδοσης της Μ760i, η οποία θα περιοριστεί σε μόλις δώδεκα κομμάτια. Αυτή θα είναι η τελευταία BMW που θα φιλοξενεί στο καπό της V12 κινητήρα.

Mέχρι στιγμής δεν έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες της συλλεκτικής έκδοσης, που θα ονομάζεται «The Final V12». Αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι στο πίσω μέρος θα δεσπόζει μια επιγραφή «V12» και θα συνδυάζεται με ζάντες αποκλειστικά σχεδιασμένες για εκείνη. Επιπλέον, τα μαρσπιέ θα κοσμεί η επιγραφή «The Final V12». Η καμπίνα θα είναι ίδια με αυτή των συμβατικών εκδόσεων της 7 Series με μόνη διαφορά ότι στην κονσόλα θα αναγράφεται ποιο από τα δώδεκα αυτοκίνητα θα έχει ο ιδιοκτήτης στην κατοχή του.

BMW 7 Series

Όπως θα περίμενε κανείς, η συλλεκτική έκδοση της ναυαρχίδας της BMW είναι φορτωμένη με όλα τα καλούδια της εταιρίας όπως προβολείς LED και ηχοσύστημα Bowers&Wilkins. Οι τυχεροί αγοραστές του, θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 80 διαφορετικά χρώματα για το εξωτερικό του αυτοκινήτου αλλά και δεκάδες διαφορετικές αποχρώσεις δέρματος ως μέρος του προγράμματος BMW Individual.

Μαζί με την παράδοση της συλλεκτικής M760i, οι ιδιοκτήτες θα παραλάβουν ένα αναμνηστικό δώρο προς τιμήν της αγοράς τους το οποίο θα αναγράφει τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου τους.

Το να διαθέτει κάποιος το χρηματικό ποσό των περίπου 200.000 δολαρίων δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα μπορεί και να αποκτήσει το τελευταίο μοντέλο του Βαυαρού κατασκευαστή με V12. H BWM δήλωσε πως για την πώληση του, θα στραφεί προς πελάτες της με μακροχρόνια ιστορία ιδιοκτησίας 7 Series.

BMW 7 Series

Η «The Final V12» θα διατηρήσει τον V12 της συμβατικής Μ760i χωρητικότητας 6,6 lt και απόδοσης 610 PS. H ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου σασμάν οκτώ σχέσεων.

Η παραγωγή των 12 συλλεκτικών 7 Series θα ξεκινήσει τον Ιούνιο με τα πρώτα οχήματα να φτάνουν στους ιδιοκτήτες τους ένα μήνα μετά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube