H Bentley ανακαλεί 3.527 Bentayga λόγω κινδύνου φωτιάς

H Bentley ανακαλεί 3.527 Bentayga λόγω κινδύνου φωτιάς

Η κακή βενζίνη και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν πίεση στην αντλία νερού των Bentley Bentayga και να οδηγήσει σε διαρροή βενζίνης.

Bentley Bentayga

Στόχος της Bentley είναι να κατασκευάζει πολυτελή αυτοκίνητα που οι καμπίνες τους θα παρέχουν στους επιβάτες μια μοναδική και πολύ ήσυχη εμπειρία, αποκόπτοντάς τους από την δυσφορία του έξω κόσμου. Έτσι, όταν κάποιοι πελάτες άρχισαν να παραπονιούνται για μυρωδιά βενζίνης στην καμπίνα της Bentayga το 2021, η βρετανική φίρμα όφειλε να το ερευνήσει.

Η Bentley γρήγορα ανακάλυψε ότι η διαρροή άρχιζε κοντά στο ντεπόζιτο βενζίνης. Αλλά για να ανακαλύψει τη ρίζα του προβλήματος και να το διορθώσει, η Bentley χρειάστηκε να ψάξει από τον Ιούλιο του 2022 μέχρι τώρα τον Αύγουστο του 2023.

Bentley

Από την έρευνά της διαπίστωσε ότι, υπό ορισμένες συνθήκες, οι ηλεκτρικοί σύνδεσμοι στη μονάδα παροχής καυσίμου στο ρεζερβουάρ βενζίνης μπορεί να υπερθερμανθούν. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει το λιώσιμο του υλικού της φλάντζας, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε διαρροή κοντά στην κορυφή του ρεζερβουάρ.

Αυτό όμως που πήρε καιρό για να διερευνηθεί ήταν το γιατί αυτοί οι ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι στην παροχή καυσίμου υπερθερμαινόντουσαν. Τελικά ανακαλύφθηκε ότι όταν η Bentayga έχει κακή βενζίνη στο ρεζερβουάρ και οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι υψηλές, οι ρότορες της αντλίας καυσίμου μπορεί να μπλοκάρουν.

Bentley

Σε αυτό το σενάριο, ο εγκέφαλος του πολυτελούς SUV ζητάει από την αντλία να προσπαθήσει να ξεμπλοκαριστεί. Ενώ αυτό μπορεί να βοηθήσει τους ρότορες να ελευθερωθούν, προκαλεί μεγάλο φορτίο στα ηλεκτρικά συστήματα και είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει στην παροχή καυσίμου, υπερθέρμανση.

Με αυτή τη γνώση, η Bentley δημιούργησε ένα κιτ ανακατασκευής με βελτιωμένο σχεδιασμό φλάντζας που χρησιμοποιεί καλωδίωση και συνδέσμους αυξημένου μεγέθους για να αποτρέψει την επανεμφάνιση αυτού του προβλήματος. Τον Ιούνιο, η αυτοκινητοβιομηχανία άλλαξε τον σχεδιασμό της μονάδας παροχής καυσίμου, πράγμα που σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στα οχήματα που κατασκευάστηκαν τους περίπου δυο τελευταίους μήνες.

Παρόλα αυτά, το πρόβλημα αυτό μπορεί να επηρεάζει μέχρι και 3.527 Bentaygas οι οποίες παρήχθησαν μεταξύ Μαρτίου του 2016 και Ιουνίου του 2023.

Bentley

Προς το παρόν, η Bentley δεν έχει λάβει γνώση κάποιου τραυματισμού, θανάτου ή ατυχήματος που να έχει σχέση με αυτό το ζήτημα, αλλά η διαρροή καυσίμου μπορεί να οδηγήσει σε φωτιά, οπότε θα ανακαλέσει για έλεγχο όλα τα μοντέλα που μπορεί να επηρεάζονται.

Η βρετανική εταιρία θα ξεκινήσει τις κλήσεις για έλεγχο από τις 29 Σεπτεμβρίου και θα ζητάει από τους πελάτες της να πάνε τις Bentayga σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Εκεί, ένας τεχνικός θα χρησιμοποιήσει το νέο κιτ για να αποτρέψει την υπερθέρμανση των συστημάτων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube