H BBS (ξανά)σώθηκε!

H BBS (ξανά)σώθηκε!

Η τελευταία χρονιά ήταν διπλά περίπλοκη για την κατασκευάστρια ζαντών BBS: Πανδημία και αίτηση πτώχευσης. Το 2021, μια ακτίνα ελπίδας εμφανίζεται με την εξαγορά της από την KW Automotive.

BBS

Η BBS για άλλη μια φορά έφτασε στο χείλος της καταστροφής με την τρίτη υποβολή αιτήματος πτώχευσης το 2020, σε μόλις 15 χρόνια. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή, για τη βιομηχανική κλίμακα. Πρέπει να πούμε ότι η αγορά της εξατομίκευσης έχει διαφοροποιηθεί, πιέζοντας αφόρητα το after market, Έχει γίνει δε πιο εξειδικευμένη από ποτέ. Κύρια αιτία ότι τα τελευταία χρόνια ήρθαν να προστεθούν στην αγορά τα εργοστασιακά τμήματα εξατομίκευσης.

Με τεράστια παραγωγική δυνατότητα, γκάμα και επικοινωνία, δίνουν άλλη υπόσταση αλλά και ουσία στον τομέα, καλυπτόμενα μάλιστα από τη συνολική εγγύηση του αυτοκινήτου. Από την άλλη, η ισχνή αγορά των αγώνων δεν επαρκούσε για να ποντάρει πάνω της και να σωθεί η BBS.

Ευτυχώς, η θρυλική γερμανική φίρμα που ιδρύθηκε το 1970 βρήκε αγοραστή. Ύστερα από την εγκατάλειψή της από τον τελευταίο Κορεάτη ιδιοκτήτη της, τη Nice Holdings Co, η BBS παίρνει ανάσα ζωής με την άφιξη της KW Automotive, της γερμανικού κολοσσού που εξειδικεύεται στις αναρτήσεις. Παρεμπιπτόντως, η τελευταία εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να αγοράσει και το 100% της αμερικανικής θυγατρικής, της BBS of America.

Η KW Automotive έχει φιλόδοξα σχέδια για την BBS με το πρότζεκτ «BBS 2024», βάσει του οποίου περιλαμβάνονται επενδύσεις στην παραγωγή και στην καινοτομία και πάνω απ’ όλα ευελιξία, σε μια εποχή που η αγορά είναι πιο ρευστή και ασταθής από ποτέ.

Η επανάληψη της δραστηριότητας για την BBS έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο στο σύνολο της παραγωγής των δύο ιστορικών εργοστασίων της εταιρείας στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube