H αυξημένη ζήτηση για την Alfa Romeo Tonale, «στριμώχνει» το Panda…

H αυξημένη ζήτηση για την Alfa Romeo Tonale, «στριμώχνει» το Panda…

Η αυξημένη ζήτηση που σημειώνει η νέα Τοnale, οδήγησε την Alfa Romeo στην αύξηση της παραγωγής της, περιορίζοντας όμως αυτή του Fiat Panda.

Alfa Romeo Tonale

Η νέα Alfa Romeo Tonale που παρουσιάστηκε μέσα στο 2022, δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα την είσοδό της στις αγορές που ορίζει το πλάνο του ομίλου Stellantis, κάτι που όταν συμβεί, αναμενόμενα θα δημιουργήσει προβλήματα στις παραδόσεις της.

Με την αγορά των Η.Π.Α. να είναι η επόμενη μεγάλη αγορά που θα εισέλθει η Tonale το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η Alfa Romeo προσπαθεί να βρει λύση στην αυξημένη ζήτηση που ήδη σημειώνει με τις παραγγελίες της να ξεπερνούν τις 35.000 μονάδες.

Για το λόγο αυτό λοιπόν, η εταιρεία προσθέτει μια δεύτερη βάρδια στη μονάδα του Pomigliano όπου κατασκευάζεται η Tonale. Στο ίδιο εργοστάσιο ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσει η συναρμολόγηση και του Dodge Hornet με αποτέλεσμα το Fiat Panda που ήδη κατασκευάζεται εκεί, να είναι αυτό που θα θυσιαστεί, περιορίζοντας την παραγωγή του. 

Fiat Panda Plant

Η μονάδα του Pomigliano που πέρυσι αύξησε την παραγωγή της κατά 34%, κατασκευάζοντας συνολικά 20.000 Tonale, θα είναι σε θέση να παράγει με τις επικείμενες αλλαγές, άλλα 400 αυτοκίνητα την ημέρα.

Επιπλέον, η αύξηση της ζήτησης για την Tonale έχει αντίκτυπο και στις θέσεις εργασίας που είχαν μειωθεί στη συγκεκριμένη μονάδα, με την Alfa Roneo να επισημαίνει πως 1.600 εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους. 

Αναφορικά με την πορεία της Tonale στην αγορά, το SUV μοντέλο της Alfa Romeo σημείωσε 11.171 πωλήσεις στην Ευρώπη σε όλες τις της εκδόσεις (PHEV, mHEV και diesel), ενώ στην Ελλάδα από τον Ιούνιο που ξεκίνησε μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022, ταξινομήθηκαν 198 αυτοκίνητα. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube