H AvtoVaz ξεκινά την παραγωγή του Lada Granta που θα είναι... σπαρτιάτικο

H AvtoVaz ξεκινά την παραγωγή του Lada Granta που θα είναι... σπαρτιάτικο

To Lada Granta δεν θα διαθέτει ABS, αερόσακους και λοιπές ηλεκτρικές ευκολίες...

AvtoVaz Lada Granta

 Η AvtoVAZ σχεδιάζει να συνεχίσει την παραγωγή των Lada Granta αρχής γενομένης από τις 8 Ιουνίου, αναφέρει το TASS. «Η AvtoVAZ ξεκινά τις προετοιμασίες για την επανέναρξη της παραγωγής του Lada Granta. Από τις 3 Ιουνίου ξεκίνησαν οι συγκολλήσεις αμαξωμάτων και στις 7 Ιουνίου θα ξεκινήσει η διαδικασία βαφής. Η κυκλοφορία των πρώτων οχημάτων έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 8 Ιουνίου», αναφέρει η ανακοίνωση της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το γραφείο Τύπου της AvtoVaz ανέφερε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει και οι εργασίες συναρμολόγησης κινητήρων και άλλων τμημάτων του αυτοκινήτου.

Το Lada Granta θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει μετά τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου, όμως -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες - ο εξοπλισμός του θα είναι... σπαρτιάτικος. Το αυτοκίνητο δεν θα έχει ABS, αερόσακους, ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ηλεκτρικά παράθυρα και άλλες ευκολίες. Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο θα απευθύνεται αποκλειστικά στη ρωσική αγορά καθώς με αυτές τις βασικές ελλείψεις δύσκολα θα γίνει αποδεκτό στην ευρωπαϊκή αγορά.

AvtoVaz, Lada Granta

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Vladimir Kadannikov 1941-2021, σωτήρας της AvtoVAZ

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Maxim Sokolov, σε συνάντηση με το προσωπικό του εργοστασίου, δήλωσε ότι η AvtoVAZ θα πρέπει σταδιακά να αποκαταστήσει πλήρως την παραγωγή της. Το 2021, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων, η εταιρεία πούλησε 350.714 (+2% έως το 2020) οχήματα στη Ρωσία. Την ίδια χρονιά εξήχθησαν άλλα 35.800 οχήματα (+9%).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube