H Audi κόβει το 10% των υψηλά αμειβόμενων διοικητικών θέσεων

H Audi κόβει το 10% των υψηλά αμειβόμενων διοικητικών θέσεων

Στόχος μέχρι το 2022 να έχουν εξοικονομηθεί €15 δις.

Σε μια προσπάθεια περικοπής κόστους, η Audi θα προχωρήσει σε περικοπή κατά 10% των υψηλά αμειβόμενων διοικητικών θέσεων, σύμφωνα με δήλωση του CEO της εταιρείας στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Ένα πράγμα είναι σαφές, το διοικητικό μας κόστος είναι πολύ υψηλό», δήλωσε στην εφημερίδα ο Bram Schot, ενώ τόνισε πως στόχος είναι να εξοικονομηθούν έως το 2022 περίπου € 15 δις. Την ίδια στιγμή η Audi έχει δηλώσει πώς θα επενδύσει περίπου 15 δις μέχρι το 2023 στην ηλεκτροκίνηση, στην ψηφιοποίηση και στην αυτόνομη οδήγηση.

Όπως σημειώνουν αναλυτές, η Audi κινδυνεύει να χάσει τη θέση που είχε στο VW Group ως ο κορυφαίος αναπτυξιακός μοχλός, καθώς η «μαμά» εταιρεία διερευνά την σύναψη τεχνολογικών συμμαχιών με τη Ford αλλά και άλλους ανταγωνιστές.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Schot στην Handelsblatt, η Audi στοχεύει να μειώσει κατά 33% περίπου τους διαθέσιμους ανά μοντέλο κινητήρες (θα υπάρχουν δηλαδή λιγότερες επιλογές ανά μοντέλο), ενώ βρίσκεται και σε συζητήσεις για να διακόψει τη νυκτερινή βάρδια στο εργοστάσιο του Ingolstadt.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube