H Audi αλλάζει (;) το σήμα της

H Audi αλλάζει (;) το σήμα της

Σωρεία σεναρίων πίσω από μια εικαστική πρόταση που ουδείς γνωρίζει αν θα υλοποιηθεί.

Οι τέσσερις κύκλοι της Audi δημιουργήθηκαν το 1932 για να σηματοδοτήσουν την ενοποίηση των Audi, DKM, Horch και Wanderer.
Kάπως έτσι πίσω στο χρόνο δημιουργήθηκε η Auto Union που αργότερα «απορροφήθηκε» από την Audi και έμεινε μόνον η εταιρεία από το Ινγκολστάντ.

unio

Σήμερα, κάποια σχέδια που κατατέθηκαν σε ένα γραφείο κατοχύρωσης λογοτύπων, διέρρευσαν και πυροδότησαν σενάρια που θέλουν την Audi, για λόγους που ουδείς γνωρίζει, να αλλάζει τους κλασσικούς τέσσερις κύκλους που είχε σαν σήμα της.

Η κεντρική ιδέα βέβαια παραμένει η ίδια, και εκφράζεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη θέλει να απουσιάζουν τελείως οι εσωτερικοί σύνδεσμοι των κύκλων και να παραμένει μόνον το περίγραμμά τους και η δεύτερη κάνει ακριβώς το ίδιο διατηρώντας όμως τον κεντρικό σύνδεσμο κάτι που κάνει το νέο σήμα να μοιάζει με απεικόνιση μιας διπλής μίτωσης (σ.σ.: για να θυμηθούμε λίγο και τη βιολογία που μαθαίναμε στο σχολείο).

Οι λόγοι που παρουσιάστηκαν τα εν λόγω σήματα δεν είναι γνωστοί, όμως δύσκολα μια εταιρεία αλλάζει το λογότυπό της εκτός αν θέλει να σηματοδοτήσει εκ βάθρων αλλαγές σε αυτήν, ή την είσοδό της σε μια νέα εποχή.
Στη δεύτερη αυτήν περίπτωση εστιάζουν και οι περισσότερες εικασίες που θέλουν την Audi να θέλει να δώσει έμφαση στην εποχή της συνδεσιμότητας και της αυτόνομης οδήγησης.

Κάποιες άλλες φήμες θέλουν την Audi να σχεδιάζει την αναβίωση της Horch μέσα από ειδικές εξαιρετικά πολυτελείς εκδόσεις του Α8. Περίπου κάτι σαν αυτό που έκανε η Mercedes με τη Maybach. Όμως και αυτή η περίπτωση δεν στηρίζεται σε κάτι το απτό και αποτελεί μια απλή εικασία.

Οπότε όλη αυτή η φασαρία μπορεί να είναι καπνός χωρίς φωτιά… Ίδωμεν…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube