H Aston Martin θα αναβιώσει την Lagonda

H Aston Martin θα αναβιώσει την Lagonda

Ποια είναι η φίρμα της οποίας το όνομα θα δώσει η Aston Martin στο νέο της SUV

Με σχεδόν όλους τους κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων να προσθέτουν στη γκάμα τους και ένα SUV, η Aston Martin δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Και ενώ στην αρχή το όνομα Lagonda είχε ακουστεί για ένα σεντάν, τώρα το Gayton φαίνεται να κάνει στροφή και να προσανατολίζεται προς τη δημιουργία ενός SUV με αυτό το όνομα.
 
Το όνομα Lagonda βέβαια δεν αντιπροσωπεύει ένα και μοναδικό μοντέλο αλλά ένα brand που ιδρύθηκε το 1906 στο Staines , Middlesex , από τον Αμερικανό Wilbur Gunn (1859–1920), ο οποίος έδωσε αυτό το όνομα στην εταιρία από το όνομα της πόλης που γεννήθηκε, την  Lagonda Creek κοντά Springfield του Ohio.
 
Στην αρχή κατασκεύαζε μοτοσικλέτες στην αυλή του σπιτιού του και στη συνέχεια κατασκεύασε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα V6 και ισχύ 20 ίππων, το οποίο κέρδισε και τον αγώνα Μόσχα – Αγία Πετρούπολη.
Η επιτυχία αυτή έγινε αιτία να αυξήσει την παραγωγή του την οποία κύρια εξήγαγε στη Ρωσία, κάτι που συνεχίστηκε έως το 1914. 
 
Στη συνέχεια η Lagonda συνέχισε να παράγει διάφορα αυτοκίνητα και κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ κάποια μοντέλα της διακρίθηκαν και στους αγώνες για να φτάσουμε στο 1947 όταν η εταιρία πέρασε στον έλεγχο της Aston Martin.
 
Στις μέρες μας λοιπόν η Aston Martin σκέφτεται την αναβίωση αυτού του Brand και όπως δήλωσε και ο πρόεδρός της 
Ulrich Bez, κάτι τέτοιο δεν έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, έχει όμως τη σιγουριά ότι θα γίνει. Μάλιστα η εταιρία στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενής το 2009 είχε παρουσιάσει με αυτό το όνομα ένα SUV, το οποίο δεν είχε αποσπάσει και τις καλύτερες κριτικές. Το συγκείμενο αυτοκίνητο βασιζόταν στην πλατφόρμα της Mercedes GL-Class και κάτω από το καπό του είχε έναν 6λιτρο V12 κινητήρα.
 
Όπως και νάχει, με τις Lamborghini, Maserati Bentley και Rolls-Royce να ετοιμάζουν SUV και την Porsche να το έχει ήδη κάνει, η Aston Martin θέλει να μπει και αυτή στο χορό. Και το όνομα Lagonda είναι ό,τι καλύτερο γι’ αυτήν.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube