GT-R εναντίον GT R. Να πέφτουν τα στοιχήματα [video]

GT-R εναντίον GT R. Να πέφτουν τα στοιχήματα [video]

Δύο αυτοκίνητα που προφέρονται σχεδόν το ίδιο, αλλά με τεράστιες διαφορές μεταξύ τους σε τεχνικές προδιαγραφές κοντράρονται σε γκάζι και φρένο. Τι λέτε;

Μας μπερδεύουν ακόμη κι εμάς. Αν δεν βάλεις μπροστά τον κατασκευαστή, προφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Και γράφονται με μία παύλα διαφορά. Το Nissan GT-R και η Mercedes AMG GT R λύνουν τις διαφορές τους.

Τα δύο αυτοκίνητα είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Το Nissan φορά έναν V6 biturbo χωρητικότητας 3.8 lt, με ιπποδύναμη 570 PS/6.800 rpm και ροπή 65,2 kgm/3.300-5.800 rpm. Την μετάδοση αναλαμβάνει ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων, όμως η κίνηση γίνεται και από τους τέσσερις τροχούς. Το αυτοκίνητο είναι αρκετά βαρύ (1.827 kg) καθώς εκτός των άλλων είναι και 4θέσιο. Παρόλα αυτά κάνει 0-100 km/h σε 2,8” μόλις, σύμφωνα με το εργοστάσιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στρίβουμε με το πλάι σε στεγνό και βρεγμένο τη Mercedes AMG GT C Roadster [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με το Nissan GT-R στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων [video]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Mercedes AMG GT R

Η Mercedes από την άλλη είναι ένα διθέσιο κουπέ, με τον κινητήρα εμπρός και την κίνηση μόνο πίσω. Ο κινητήρας είναι 4λιτρος, V8 όμως αντί V6. Με δύο τούρμπο μέσα στην περιεχόμενη γωνία του μπλοκ για καλύτερη απόκριση. Το κιβώτιο είναι διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων και στέλνει δύναμη μόνο πίσω, όπως είπαμε. Την οποία αναλαμβάνει να διαχειριστεί ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ. Η GT R έχει επίσης 4διεύθυνση, κάτι που όμως δεν θα μας απασχολήσει σε αυτή την κόντρα. O M178, όπως είναι η κωδική ονομασία του κινητήρα, αποδίδει 585 ίππους και 71,4 kgm ροπή. Περισσότερα από του Nissan, για λιγότερο μάλιστα βάρος, το οποίο δεν ξεπερνά 1.630 kg. Παρόλα αυτά, η επιτάχυνση 0-100 km/h που ανακοινώνει το εργοστάσιο είναι 3,6” καθώς προφανώς στην εκκίνηση υπάρχει θέμα με την πρόσφυση. Η GT R, η ανάρτηση και το αεροδυναμικό της πακέτο, έχουν εξελιχθεί στην πίστα. Η ικανότητά της να βάζει τη δύναμη στο δρόμο και να την μεταφράζει σε ταχύτητα είναι εξαιρετική. Αλλά σε μια κόντρα, αυτές οι αρετές δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube