Το Goodwood Festival of Speed με τη ματιά του DRIVE

Το Goodwood Festival of Speed με τη ματιά του DRIVE

Φωτογραφίες και σχόλια του Βασίλη Χαρίτου από το φετινό Goodwood Festival of Speed.

Το DRIVE έδωσε το «παρών» στο φετινό Goodwood Festival of Speed. Ο Βασίλης Χαρίτος, που βρέθηκε εκεί, παρατηρεί και σχολιάζει.

Ο Alain Prost οδήγησε το Renault Twin’Run. Με V6 3.5 και 320PS!

Η φασαρία που κάνει στο ραλαντί ένα αυτοκίνητο NASCAR (6λιτρος V8 με καρμπιρατέρ, 800+ άλογα και 4άρι φορτηγίσιο κιβώτιο) όπως αυτή εδώ η Toyota, είναι απίστευτη. Δίπλα του ένιωθα πως σειόταν η ραχοκοκαλιά μου. Να, ρωτήστε και τον Romain Grosjean…

Η Lotus-Pratt & Whitney 56 ‘STP Special’ (’68) με τουρμπίνα από ελικόπτερο, 156 κιλά ροπή και απαραίτητη βέβαια τετρακίνηση. Με αυτή εδώ ο Joe Leonard ήταν 2ος στην Indy 500 του ’68.

Ο Σερ Stirling Moss με τη Mercedes 300SLR (#658) του Fangio, με την οποία ο Αργεντινός είχε τερματίσει 2ος στο Mille Miglia του ‘55, πίσω από την #722 του Βρετανού. Μάλιστα, τα νούμερα στο Mille Miglia αντιστοιχούσαν στην ώρα εκκίνησης κάθε αυτοκινήτου – ο Fangio δηλαδή ξεκινούσε στις 06:58 και ο Moss στις 07:22. Αλλά αυτό βέβαια το ξέρατε.

Η McLaren-Cosworth M7A (’68) ήταν η πρώτη McLaren που κέρδισε GP, με τον ίδιο τον Bruce McLaren, στο Spa της ίδιας χρονιάς. Η δε McLaren γιόρτασε φέτος τα 50ά της γενέθλια στον τόπο που έχασε τη ζωή του ο ιδρυτής της, τον Ιούνιο του 1970. Τραγική ειρωνεία…

Mε αυτό ξεκίνησαν όλα. STI Subaru Legacy RS (’91), εδώ με τον Dai Llewellin. Ποιος τον θυμάται; Είχε έρθει και στο Ακρόπολις του ’91, με Nissan Sunny GTI-R.

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο για την επίσκεψή μας στο Goodwood στο DRIVE 203, που κυκλοφορεί στις 9 Αυγούστου.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube