Γνωρίστε το ένα και μοναδικό κάμπριο Mazda RX-8

Γνωρίστε το ένα και μοναδικό κάμπριο Mazda RX-8

Υπάρχει μόνο ένα σε όλο τον πλανήτη και εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό στην Ιαπωνία στα πλαίσια των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του Mazda RX-8.

Το Mazda RX-8 μπήκε στην παραγωγή το 2003 και η ιαπωνική φίρμα ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες τους εορτασμούς για την 20ή επέτειο του σπορ μοντέλου της, οι οποίοι θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα των εορτασμών είναι και η επίδειξη του μοναδικού κάμπριο RX-8 που φτιάχτηκε από το εργοστάσιο και θα εκτίθεται στο Mazda Brand Space Osaka.

Όπως είναι γνωστό η Mazda όχι μόνο δεν διέθεσε ποτέ στην αγορά μια κάμπριο έκδοση του RX-8, αλλά δεν είχε εκφράσει καν την επιθυμία για κάτι τέτοιο. Εύλογα λοιπόν οι περισσότεροι αγνοούν την ύπαρξη του εικονιζόμενου RX-8 και της ιστορίας του.

Mazda RX-8 convertible

Αναλυτικές πληροφορίες, τεχνικά χαρακτηριστικά ή λεπτομέρειες για την οροφή του κάμπριο RX-8 είναι σχεδόν ανύπαρκτες, ενώ ακόμη και τα ιστορικά αρχεία της Mazda δεν έχουν ούτε μία φωτογραφία του one-off μοντέλου.

Γνωρίζουμε μόνο ότι κατασκευάστηκε το 2008 ως μέρος ενός εορτασμού στο λιμάνι της Χιροσίμα. Όχι για το RX-8, αλλά για σύσσωμη την πόλη και τις εμπορικές της δραστηριότητες της, στις οποίες φυσικά η Mazda κατέχει σημαντικό μερίδιο. 

H οροφή του RX-8 λοιπόν κόπηκε για να μπορέσει να φιλοξενήσει όρθιους στα πίσω καθίσματά του τον τότε πρόεδρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και τον δήμαρχο της πόλης, με μια μεγάλη μπάρα να προστίθεται στη θέση της μεσαίας κολόνας του αυτοκινήτου τόσο για λόγους ακαμψίας, όσο και για να κρατιούνται οι υψηλόβαθμοι επιβάτες του και να χαιρετούν με ασφάλεια το πλήθος.

Mazda RX-8 convertible

Έκτοτε, το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον άλλη μια φορά, το 2016, για λογαριασμό της ομάδα μπέιζμπολ της πόλης, τους Hiroshima Toyo Carp που ύστερα από πολλά χρόνια επέστρεψαν εκείνη την χρονιά στην κορυφή, κατακτώντας το πρωτάθλημα της χώρας. 

Μάλιστα, για την παρέλαση που διοργανώθηκε στους δρόμους της πόλης, για την καθιερωμένη περιφορά του τροπαίου, το κάμπριο RX-8 πλαισιώθηκε και από δυο ανοικτά Mazda6 αντίστοιχης κατασκευής.

Mazda RX-8 convertible

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube