GM: Τέρμα οι επενδύσεις στην PSA

GM: Τέρμα οι επενδύσεις στην PSA

H GM σφίγγει την επενδυτική κάνουλα προς την PSA Peugeot Citroen, κίνηση που την υποδέχτηκαν θετικά οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αμερικανικοί κύκλοι

H GM σφίγγει την επενδυτική κάνουλα προς την PSA Peugeot Citroen, κίνηση που την υποδέχτηκαν θετικά οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αμερικανικοί κύκλοι.

«Η General Motors αποφάσισε να μην επενδύσει περαιτέρω στο Γάλλο συνεργάτη της, την PSA Peugeot Citroen SA, ως απότοκο της χειμαζόμενης ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου», ανέφερε το Dow Jones Newswire μέσω του NASDAQ. Το δίκτυο άκουσε την είδηση από τον ίδιο το Νταν Άκερσον, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της GM, οπότε και εκτιμάται ως γεγονός.

Ένα χρόνο πίσω, σε μια επενδυτικά αλλά και στρατηγικά συμμαχική κίνηση, η GM αγόρασε το 7% της χωλαίνουσας PSA. Από τότε η GM, κατά τους αναλυτές, δεν έδρεψε κέρδη υλικά ή άυλα έτσι ώστε η κίνηση αυτή να μπορούσε να χαρακτηριστεί «επενδυτική».

Από την άλλη, η PSA αντιμετωπίζει έρευνα της ΕΕ, την οποία προκάλεσε η γαλλική κυβέρνηση σχετικά με τη χρηματοδότηση του κλάδου της Peugeot. Κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτροχιασμό ενός δανείου με εγγύηση πακέτο που συμφωνήθηκε από τη Γαλλία τον Οκτώβριο.

[Πηγή Dow Jones Newswire, Les Echos]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube