GM: Επένδυση μαμούθ σε ηλεκτρικά pickup!

GM: Επένδυση μαμούθ σε ηλεκτρικά pickup!

H GM ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από 7 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη και εξέλιξη ηλεκτρικών pickup μοντέλων!

Η General Motors έκανε σήμερα γνωστό μέσω της CEO του ομίλου, Mary Barra, ότι θα επενδύσει ένα ποσό της τάξεως των 7 δισ. δολαρίων στην ανάπτυξη και εξέλιξη ηλεκτρικών pickup.

Πρωτίστως, ένα μεγάλος μέρος αυτών των χρημάτων (κοντά στα 4 δισ.) θα επενδυθεί στην αναβάθμιση των εργοστασίων του ομίλου στο Μίτσιγκαν (Orion και Factory Zero), τα οποία θα πρέπει να είναι έτοιμα το ταχύτερο δυνατό ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν την παραγωγή των ηλεκτρικών Chevrolet Silverado και GMC Sierra που βάσει χρονοδιαγράμματος πρέπει να είναι έτοιμα το 2024.

gm  

Όταν οι δυο αυτές μονάδες είναι έτοιμες, θα είναι σε θέση να παράγουν 600.000 ηλεκτρικά pickup το χρόνο. Θυμίζουμε, πως η GM έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών μοντέλων ετησίως έως το 2025. 

gm

«Γνωρίζουμε τις ανάγκες της αγοράς και είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τις λύσεις που χρειάζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά η Barra στα πλαίσια της ανακοίνωσης της τεράστιας επένδυσης του ομίλου για να προσθέσει «ετοιμάζουμε μια νέα και άκρως ελκυστική γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων. Στην πλειονότητα τους αυτά τα αυτοκίνητα θα είναι SUV και pickup αλλά και αρκετά τύπου σεντάν που θα κατασκευαστούν υπό τη στέγη της Cadillac. Στόχος μας είναι να ηγηθούμε της νέας ηλεκτρικής εποχής έως τα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε».

Η επένδυση των 7 δισ. δολαρίων της GM είναι από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του ομίλου και θα δημιουργήσει τουλάχιστον 4.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube