GM: Χρειαζόμαστε την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Google

GM: Χρειαζόμαστε την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Google

Η General Motors βλέπει στη συνεργασία με τη Google τη λύση για να καλύψει τη χαώδη απόσταση που τη χωρίζει από τον ανταγωνισμό στην τεχνολογία και στις εφαρμογές αυτόνομης οδήγησης

Η General Motors ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με την Google για να επωφεληθεί από την τεχνολογία αυτόνομης οδήγηση που έχει αναπτύξει αυτή. 

Μιλώντας στο δίκτυο του Bloomberg, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της GM είπε: «Φτιάχνουμε αυτοκίνητα και γνωρίζουμε πώς να φτιάχνουμε αυτοκίνητα. Αυτοί έχουν [Google] μεγάλες τεχνικές δυνατότητες. Ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα πώς τα δύο μέρη θα μπορούσαν να δουλέψουν μαζί».

Τη στιγμή που άλλοι κατασκευαστές, όπως η Audi και η Tesla, βρίσκονται χρόνια εμπρός, εστιάζοντας στον πραγματικό κόσμο και δοκιμάζοντας σε δημόσιους δρόμους, η General Motors μόλις ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει με τη δοκιμή ενός αυτόνομα οδηγούμενου Chevrolet Volt αργά μέσα στο 2016, αλλά όχι σε δημόσιο δρόμο. Αντίθετα, ο στόλος των αυτόνομων Volt θα οδηγείται εντός των εγκαταστάσεων της GΜ στο Michigan και θα διατίθεται στους υπαλλήλους της με τη χρήση μιας εφαρμογής για car-sharing νέου αυτοκινήτου.

Η τεχνολογία ημι-αυτόνομης οδήγησης της GM, το Super Cruise, αναμένεται να ενσωματωθεί στην Cadillac CT6. Παρότι χρησιμοποιεί το ίδιο τεχνολογικό υπόβαθρο στις συσκευές όπως και τα ανταγωνιστικά του συστήματα, το Super Cruise δεν διαθέτει την εφαρμογή αυτόματης αλλαγής λωρίδας.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι ο στόλος της Google, που αποτελείται από 20 αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης, έχει διανύσει μέχρι στιγμής 2,7 εκατ. χιλιόμετρα, μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία με μέγιστη ασφάλεια, και συνεχίζει με ένα ρυθμό 16.000 km την εβδομάδα.

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube